zondag, september 10, 2006

Terrasje pikken

Het heeft al een maand of vier geen druppel geregend, maar de afgelopen weken was het vaak bewolkt en mistig in de stad. Vandaag scheen de zon en was het stralend blauw, daarom besloten we de stad in te gaan. We namen Bart naar de laatste halte in de stad, aan de Embarcadero. Je zou dit de boulevard van San Francisco kunnen noemen, want het is de weg die langs de kust loopt. Ook Fisherman's Warf ligt eraan, maar wij gingen naar de Ferry Building, een stuk verder naar het oosten. Dit deel van de stad is de laatste jaren erg opgekapt. - een paar jaar geleden was het nog een buurt waar je niet dood gevonden wilde worden.

Vanaf de Ferry Building vertrekken nog wel een paar pontjes, maar de gebouw heeft inmiddels een andere funtie. Er zijn allerlei restaurantjes en winkeltjes - geen fastfood, maar alles van hoge kwaliteit. Je kunt er echt bijzondere dingen krijgen, olijfolie, kaas, vers brood, paddestoelen, vers fruit en nog veel meer.

We bleven niet te lang binnen, maar gingen naar een terrasje om een glaasje wijn te drinken en een klein hapje te eten. We voelden ons alsof we op vakantie waren...

Daarna liepen we een stuk langs de Embarcadero en vervolgens linksaf, door North Beach, oftewel 'Little Italy' Daar waren we al wel eens geweest, maar nu zagen we een ander deel van die wijk.

Van de ene op de andere straat waren we in Chinatown. Het is echt ongelogfelijk hoe verschillend de buurten hier zijn en hoe duidelijk je kunt zien dat je van de ene wijk naar de andere gaat. In Chinatown waan je je echt in China. De meeste vorden zijn in het Chinees en dat is ook de meest gehoorde taal op straat.

Na anderhalf uur lopen namen we de metro weer naar terug naar huis.


De toren van de Ferry Building, met Californische vlag.
Binnen in de Ferry Building (boven en onder).
Je ziet hier niet zo veel terrasjes - des te toffer om een goeie te vinden.
Een deel van North Beach dat we nogniet eerder gezien hadden...

Onze wandelroute ging om het downtown-gebied heen. Tussen die hoge torens loop je in de schaduw en dan is het meteen fris. En op deze manier hadden we regelmatig een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers...

Ineens waren we in China Town.

Populair onder Chinezen, maar ook onder Amerikanen: Hello Kitty.In Chinatown barst het van de kleine, volgepropte winkeltjes.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ferry Building lijkt een beetje op Fanial (?) Hall in Boston, of niet??
Marleen

Christel zei

Dit is sjieker, met meer kwaliteit. Faneuil Hall was meer fastfood en heeel toeristisch. Maar het deed me er ook een beetje aan denken.