maandag, september 18, 2006

Dierenarts

Er zijn heel veel katten in de buurt en Storm heeft nogal moeite om zijn territorium te verdedigen... of beter te veroveren. Een van de katten heeft hem een paar dagen geleden in zijn nek gebeten en die wond is gaan ontsteken. Dat is in Nederland ook een paar keer voorgekomen en dan moesten we altijd naar de dierenarts om de wond te laten uitspoelen. De dierenarts behandelden hem ter plekke waar wij bij waren; zo konden we Storm tijdens de behandeling vasthouden en een beetje op z'n gemak stellen. Meestal stonden we binnen twintig minuten buiten met een antibioticumkuurtje.

Cindy ging vanmiddag met Storm naar de dierenarts, want de ontsteking die eerst weg leek te gaan werd de laatse dagen alleen groter. Ze moest Storm achterlaten en twee uur later mocht ze hem weer ophalen. De helft van zijn nek is kaalgeschoren en ze hebben een flinke jaap gemaakt. De behandeling vond onder lokale verdoving plaats en Storm in nog steeds een beetje z'n evenwicht kwijt. Naast antibioticum gaven ze zo'n toeterkraag mee om te voorkomen dat hij aan de wond zit. Hij zou deze zeven dagen moeten dragen, maar die doen we hem niet aan, want dan wordt ie helemaal gek. Een ander groot verschil was de rekening. Cindy moest meer dan 400 dollar betalen voor dit geintje!

Volgende week moet hij op controle komen, ook iets dat nooit in Nederland hoefde.... we zullen nog wel zien of dat nodig is.

Geen opmerkingen: