zaterdag, september 09, 2006

Eters

Sinds een week is mijn collega Leoni uit Nederland hier en ze blijft nog tot het einde van de maand. Vanavond kwam ze bij ons eten. Frederieke was er ook, dus het was en Nederlandse bedoening.

Frederieke is net verhuisd en woont nu in The Marina. Deze buurt staat bekend om de vele rijkelui's kinderen die er wonen. De term 'Marina Girls' is hier zelfs een begrip. Dat zijn meiden met 'te veel geld' van pa of vriendje die een groot deel van hun tijd shoppen en feesten.

Frederiek vertelde dat de Safeway supermarkt in haar buurt bekend staat als een plek voor singles. Als je geen kroegtype en alleenstaand, kan je hier iemand tegen het lijf lopen om een keer (of vaker) me af te spreken. Zo'n afspraakje het hier een date. Als je single bent, is het gebruikelijk om te daten... en dat doe je vaak met meerdere mensen. Ik heb mijn collega's wel een gevraagd wat het verschil is tussen gewoon afspreken en een date en dat konden ze me niet precies vertellen. Soms moet je het vragen om het zeker te weten, en vaak wordt het verondersteld. Bij een date ga je er in principe van uit dat degene met wie je op stap met een potentiele partner is. Het is daarom niet ongebruikelijk dat een eerste dat met zoenen eindigt, al hoeft dat niets te betekenen. Een date hoeft trouwens niet perse 's avonds plaats te vinden - samen koffie drinken in de ochtend kan ook een date zijn.

Een tweede of derde date is veel betekenisvoller, want daarmee zeg je dat de eerste date goed bevallen is. Vooral bij de derde date wordt het serieus. Een derde date is bepalend voor de toekomst en het is niet ongebruikelijk dat die in bed eindigt. Handig om dat van soort verwachtingen op de hoogte, voordat je de derde keer met een Amerikaan afspreekt...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke blouse heb je aan!
Marleen

Christel zei

Dankjewel!