dinsdag, september 05, 2006

Credit history

Ik heb een frequent flyer pas voor American Airlines en de afgelopen zomer kreeg ik om de week post van de luchtvaartmaatschappij. Ze boden een creditcard. Cindy krijgt dit soort post om minstens drie keer per week - zij heeft 'good credit' zoals dat heet. Als je een hypotheek, een lening of een creditcard wilt, checkt een bank je credit. Er wordt gekeken of je je rekeningen op tijd betaalt en leningen aflost volgens de afspraken. Cindy's kredietgeschiedenis is helemaal in orde.

Als wij ooit een huis willen kopen, is het belangrijk dat ik een 'credit history' opbouw. Ik moet goed financieel gedrag over een langere periode kunnen aantonen. De beste manier om dit te doen is met een creditcard.... probleem is alleen dat geen instelling mij een creditcard geeft zonder krediegeschedenies. Het aanbod van American Airlines was daarom nog niet zo gek, zeker omdat ze bleven aandringen dacht ik een kans te maken. Maar vandaag kreeg ik een brief: afgewezen omdat er niet genoeg gegevens beschikbaar zijn over mijn credit history.

3 opmerkingen:

leoni zei

apart zo'n kip en ei. Mijn broer die pas net in Californie woont vertelde onlangs precies hetzelfde... ~leoni

Saskia zei

Edwin (je weel wel van de NL borrel) heeft via AIG een creditcard van HSBC aangevraagd zonder credithistorie. Dit werkte wel. Ikzelf heb via de bank een aanbod om een Secured Credit Card te krijgen, en dan na 1 jaar om te schakelen naar normaal.....Saskia

Christel zei

Ja, daar moet ik maar eens werk van maken.