maandag, juni 25, 2012

Pride weekend

Een normaal mens zou na een drukke launch-week wellicht vroeg naar bed gaan, maar vrijdagavond was het begin van Gay Pride. Onder het motto 'slapen kan altijd later nog' ging ik met een paar vriendinnen stappen. Eerst naar een borrel van dot429 en daarna dansen bij een van de vele feesten.

Dit jaar sliep Denise in mijn logeerkamer en om me daarvoor te bedanken, maakte ze zaterdagochtend een uitgebreide brunch. Ze stelde voor om nog een paar gezamelijke vriendinnen uit te nodigen... uiteindelijk hadden we een tafel vol gezelligheid. Prima begin van de dag.

In de loop van de middag trokken we met z'n alle trokken richting Castro, naar het huis van Elena. Da's vaste prik op Pride-zaterdag; zij houdt elk jaar een groot tuinfeest. Ook nog even een kijkje genomen in Dolores Park, ook vaste prik, en daar de Dyke March.

Op zondag was het programma ook standaard: eerst een deel van de optocht bekeken om vervolgens naar Zuni te gaan. Niemand weet waarom, maar dat is de plek waar alle leuke vrouwen heengaan op zondag om er aan de bar of op de stoep met elkaar bij te kletsen onder het genot van een drankje
.

Brunch op zaterdag

Dolores Park

De jaarlijkse optocht


De bejaardenbus


5 opmerkingen:

marijke zei

Wij waren net dat weekend nog eens in SF. Helemaal vergeten dat het Pride was. We geraakten zaterdagavond niet met de taxi aan het restaurant (Range, een aanrader) omdat er zoveel mensen op straat liepen.

Christel zei

Dan was je op Valencia Street precies toen de Dyke March langs kwam. Range is inderdaad erg goed!

Anoniem zei

Op 23 juli is het op de Tilburgse kermis weer "roze maandag" (geregisteerd begrip!).
jAap

Christel zei

Ik heb er veel over gehoord, maar ben er zelf nooit geweest.

Anoniem zei

Er zou live wat van te zien zijn op: http://kermisfm.nl/
grtjs jAap