donderdag, juni 28, 2012

Google I/O

Twee weken geleden hield Apple haar jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, de befaamde WWDC.  Tim Cook, de nieuwe CEO, unthulde er de nieuwe MacBook Pro met Retina Display en nieuwe versies van besturingssystemen. Helaas nog geen iPhone 5. Een aantal van onze programmeurs was er ook bij.

Deze week was het de beurt aan Google met Google I/O. Op de zelfde plek als Apple, namelijk het Moscone Conferentie Centrum in San Francisco, deden de Google-directeuren allerlei aankondigingen. De meest in het oog springende: de Google bril. Het is meer een metalen strip die je over je oren en langs je wenkbrauwen draagt met aan de rechterkant een klein schermpje, waarop je allerlei informatie kunt zien, waarvoor je nu nog je smartphone gebruikt.

Het ding zou ingebouwde gezichtsherkenning hebben en door het te verbinden met sociale netwerken zie je informatie over de mensen die op straat tegenkomt. Ook kun je er foto's of live video mee schieten. Het apparaat is nog in een vroeg ontwikkelstadium, maar tijdens I/O werd al een indrukwekkende demonstratie gegeven door parachutespringers en crossfietsers. Zij brachten de bril vanuit de lucht naar het podium terwijl iedereen in de zaal live mee kon kijken door de bril die door de stuntmannen gedragen werd.

Ook dit evenement is alleen voor programmeurs voorbehouden, maar ik wipte er vanmiddag even langs voor een afspraak met een journalist. Toen ik in de enorme lobby aankwam, stond die helemaal vol met mensen terwijl die haal normaal aaltijd leeg is. Ze stonden allemaal in de rij om hun tas met 'goodies'... nee niet de gewone gesponsorde meuk die je bij congressen krijgt, maar in de tas zaten een smartphone, een tablet-computer en een Nexus Q. Bovendien kregen alle bezoekers het recht om als eerste de Google-bril te kopen voor $1500 als ie volgend jaar uitkomt. Ik zag trouwens al een paar mensen met zo'n bril lopen.

 Duizenden in de rij voor Google-spullen

 En als je nog meer wilde, kon je het kopen in de Google-shop

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke kikkerpetten voor op de boot!
jAap

Christel zei

Haha. Da's een Android-pet. Hij is nog online te koop: http://store.j-extreme.com/merchandising/headwear/google-android-hat-cap-br-size-12-inches-br-set-of-1.html

Anoniem zei

Even nadenken of er dan nog iemand met mij mee wil...
jAap