donderdag, juni 14, 2012

Jersey


Deze keer zag ik New York voor het eerst vanaf de andere kant van de Hudson, in New Jersey. Zondagochtend waren we in Jersey City om te brunchen, en maakten daarna een wandeling langs het water. De stad is de laatste tien jaar enorm opgeknapt en het centrum heeft allerlei leuke restaurants en van oude pakhuizen zijn appartementen gemaakt.

Je kunt niet met de metro naar Jersey, maar er gaat wel een PATH-trein. Die namen we vanaf het World Trade Center. De nieuwe toren begint trouwens al aardig te vlotten en is inmiddels alwaar het hoogste gebouw in New York. In Jersey City stonden verschillende aandenken aan 11 september, want heel wat mensen die in het WTC werkten, woonden hier.

De hele tijd dat we in New York waren, was het heet. En vooral 's avonds bleef het warm en kon je gewoon in een T-shirt rondlopen. Dat mis ik wel eens in San Francisco, want hier kan dat hoogstens vijf keer per jaar.

Later in de week gingen we dan ook een dagje naar de kust; ook in Jersey. We konden een auto lenen van een vriend van Nicky en namen de Holland Tunnel on de de Hudson door en ik was verbaasd hoe snel je vanuit New York in de weilanden zit. Geen uitgestekte natuur zoals in California, maar toch heel veel groen.

Aan het strand in Asbury Park bleek het weer bewolkt, dus meer weer voor een standwandeling dan zonnebaden. Asbury Park is een oude badplaats met nog een aantal oude casino's en ander historische gebouwen. Bruce Springsteen maakte het plaatse bekend door zijn eerste album ernaar te vernoemen. Voor de bewonder van New York, staat het tegenwoordig bekend als het 'gay' strand. Hier wat indrukken:

Geen opmerkingen: