zondag, mei 22, 2011

Dag des oordeels

Gisteravond zou de wereld vergaan... Ik geloof dat het nieuws over het einde der tijden ook in Nederland is doorgedrongen. De 89-jarige, Christelijke radiopresentator Harold Camping had het uigerekent op basis van gegevens in de bijbel. Al jaren was hij mensen aan het waarschuwen dat de dag des oordeels eraan zou komen op 21 mei rond zes uur 's avonds. Op dat moment zouden alleen diegenen zonder zonden door god naar de hemel geroepen worden en de aarde en het heelal ophouden te bestaan.


Heel wat mensen geloofden hem, want blijkbaar hebben heel wat van hen hun hebben aan houwen aan de campagne van Camping gedoneerd. Daarmee kon hij billboard over heel Amerika betalen met zijn waarschuwing erop. Naast zijn radiozender, heeft hij ook een kanaal op YouTube. Hier is een van zijn videoboodschappen:Nou moet je niet denken dat Amerikanen allemaal godsdienstgek zijn. De meeste Amerikanen kijken met net zoveel verbazing naar deze man en zijn volgers als ik (als Nederlander). Alleen, in plaats van hem en zijn voorspelling te negeren, werden er grappen over gemaakt op internet en TV. Steeds meer mensen kwamen op het idee om het einde der tijden te vieren... er waren feesten op vrijdag, want dat zou wellicht de laatste dag kunnen zijn, en er waren feesten op zaterdag om het moment dat de hemel zou opgaan live mee te maken (met vette knipoog), en om te vieren dat we het allemaal overleefd hebben. Amerikanen zijn erg goed in het vinden van een reden voor een feest...

1 opmerking:

Frans zei

benieuwd wat hij nou voor een smoes heeft dat het niet door is gegaan, de vorige keer had hij zich verrekend! jaja, trieste figuren zijn het die andere simpele zielen meetrekken in hun verhaal.