dinsdag, mei 31, 2011

Bothe-Napa State Park

We hebben er weer een lang weekend opzitten vanwege Memorial Day. Het is de dag waarop de gevallenen van haar oorlogen herdenkt... en het weekend wordt alom gezien als het begin van de zomer. Alleen is er dit jaar weinig van te merken. Het regende zelfs! Dat komt bijna nooit voor deze tijd van het jaar.

Het kon me er niet van weerhouden te gaan kamperen in het noorden Napa Valley in het Bothe-Napa State Park. We waren met een groep van zeven, waaronder Cindy. Ondanks het weer, was het een heerlijke mini-vakantie... de regen zorgde er alleen voor dat we wat meer tijd doorbrachten met wijnproeven!

Vrijdagavond, bijna op de bestemming

We hadden fietsen meegenomen. Zaterdagochtend maakten we een tochtje naar Calistoga.

Daar was het markt...


Na de lunch begon het re regenen, dus doken we een wijnproeflokaal in

Op de terugweg stopten we bij Castello di Amarosa. Dit gebouw is amper vijf jaar oud, maar ziet eruit als een Italiaans kasteel.


Net echt... maar het is allemaal 'over the top' Amerikaans.


Prachtig uitzicht vanaf het kasteel... zeker toen de zon doorbrak.

Mooi weer op zondag: tijd voor een hike

Dit is Poison Oak - een heel verradelijk plantje. Het lijkt op een jong eikenboompje, maar als de bladeren met je huid in contact komen, krijg je jeukende uitslag die een week blijft. Als je heel allergisch bent, kan de reactie nog veel heftiger zijn. Dit spul groeide overal dus we moesten erg opletten waar we liepen.


Na de hike, weer een paar 'wineries' bezocht.

Ook even langs Beringer, een van de grotere en bekendere wijnhuizen. In plaats van een proeverij, kochten we een fles wijn die we lekker op het terras opdronken.


Elke avond lekker bij het kampvuur. En natuurlijk werden er marshmellows geroosterd.

1 opmerking:

jAap zei

Hoe doen jullie dat met rijden, na die wijnproeverijen? Hebben jullie chauffeurs of geheelonthouders bij je?