maandag, september 27, 2010

Waffle House

Onze eerste dag in Nashville begon met ontbijt bij de Waffle House. Deze keten van ontbijtrestaurants bestaat in Californie niet. Op het menu staan natuurlijk wafels, die in heel Amerika als ontbijtvoedsel gezien worden. Daarnaast zijn er eieren met spek, omeletten, hashbrowns (soort rosti) en worstjes, maar zuidelijke gerechten zoals biscuits, gravy en grits (soort griesmeel).

Er is niets gedaan om het gezellig te maken. Ik hoorde zelfs dat de verf op de muren gekozen is omdat je er het vet er niet op ziet. Maar de service is snel. Het restaurant is in 'diner' style, met een bar waar je aan kunt eten en aantal 'booths'. Achter de bar stonden zo'n vijf of zes vrouwen onbijt te maken.

Voor slechts een dollar kun je een biscuit met ei en kaas bestellen. De koffie was slapper dan slap en toen ik vroeg of ze fruit hadden, lachte de serveerster 'This is the Waffle House honey!' Ja, ook dat is typisch als je in het Zuiden bent, Ineens wordt je overal met sweetheart, darling en honey aangesproken.Dit alles kostte ons 15 dollar, inclusief een kop koffie zo zo vaak bijgevuld werd als we wilden.


Op weg terug naar ons hotel, kwamen we langs een tankstation met een grote shop in de hoop daar wat fruit te vinden. En inderdaad, ze hadden er een mandje met wat appels, bananen... en fruitsnoepjes!

Geen opmerkingen: