dinsdag, september 14, 2010

Paso Robles

In februari schreef ik over een trip naar Napa Valley met een groep mensen die bij internetbedrijven en/of in social media werkt. Onder de noemer Time4wine gingen we toen met z'n allen wijnproeven en kregen vaak een voorkeursbehandeling omdat de meeste van ons erg actief zijn op Twitter of op blogs.
Afgelopen weekend vond weer een time4wine plaats, deze keer in Paso Robles, een plaatsje op 4 uur rijden ten zuiden van San Francisco. Het idee was dat het ook goed te bereiken zou zijn voor mensen uit Los Angeles. De groep was dit keer wat kleiner, een man of 20, maar dat
mocht de pret niet drukken. Inmiddels kennen de meesten in de groep elkaar en dat maakt het extra gezellig.
Paso Robles is nog redelijk onontdekt als wijnbestemming, vergeleken met Napa of Sonoma bijvoorbeeld. Er zijn veel kleine wijnboeren die vaak met vier of vijf een proeflokaal hebben. Veel van die proeflokalen vind je in het plaatsje zelf. Bovendien zijn er relatief veel goede restaurants, waardoor Paso Robles klein maar fijn is. Echt een aanrader.
Wat ik ook leuk vind aan Paso Robles is dat je er op het Amerikaanse platteland bent. Er was een saloon, verschillende tentjes met live country muziek en een grote winkel met cowboylaarzen en -kleding.
Na een dag wijnproeven op zaterdag hadden we op zondag nog een dag om een beetje te shoppen. Dat alles met zo'n 27 graden... alleen dat al was het tripje waard!

De hele Time4Wine groep

Ons hotel: the Paso Robles
De tweeling van de 'winery' Twin Coyotes

Julie en Karen, de twee organisatoren

Op zondag even een typisch Amerikaanse antiekwinkel in
De mevrouw in de winkel

Bijna een riem met holster gekocht...

Het rustige Paso Robles...
Het park in het centrum
Er zijn zo'n tien tot twintig restaurants in het kleine plaatsje, maar allemaal topklasse

Wat wil je nog meer....
De foto's met SNAPFOCUS in de linker onderhoek zijn van (cc) Kenneth Yeung - www.snapfoc.us

2 opmerkingen:

jAap zei

Wat een mooie blauwe luchten...

Christel zei

Het weer is hier nog steeds prachtig en al helemaal als je nog eens vier uur naar het zuiden rijdt. Maar ook in Palo Alto is het nog dagelijks rond de 25 graden