woensdag, februari 17, 2010

Optrekje

Het mag af en toe lijken alsof ik mijn hele leven op mijn blog beschrijf, maar er zijn nog heel wat zaken die hier niet verschijnen. Vaak alleen al om het simpele feit dat ik geen tijd heb om het allemaal op te schrijven. Zo organiseerde ik afgelopen december samen met een aantal vriendinnen een wijnproeverij bij mij thuis. We zetten het feestje op Facebook en nodigden al onze vriendinnen uit. Het bleek een succes - niemand heeft geteld, maar er waren minsten 100 vrouwen in mijn huis die avond.

Er waren dus ook mensen bij die ik niet kende. Een daarvan hield afgelopen zaterdag een feest, waarvoor ze mij uitnodigde. Omdat ze mijn contactgevens niet had, bereikte de uitnodiging me via-via. Ze beschreven het als een casino-feest in Ross, een plaatsje op drie kwartier rijden ten noorden van San Francisco in Marin County. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar het intrigeerde me, dus ik besloot te gaan en vroeg Jen, een van mijn vriendinnen, mee.

Jen woont zelf niet ver van Ross en wist te vertellen dat het er barst van de dure huizen. Het klonk als het Wassenaar of Aerdenhout van de Bay Area. Er schijnen ook verschillende bekendheden te wonen, waaronder Sean Penn.

Ik had een adres gekregen, maar wist niet of het een privé-adres was of niet. Ik zocht het op met Google. Normaal als je hier een adres intypt, begrijpt Google dat je waarschijnlijk iets op een kaart wilt opzoeken en laat Google Maps dan als eerste zoekresultaat zien. In dit geval, waren alle zoekresultaten voor het adres huizensites. Blijkbaar was het feest in een huis dat te koop staat... en schrik niet, de vraagprijs was 17 miljoen dollar!

Degene die het feest gaf, bleek inderdaad in het huis te wonen maar naar San Francisco te willen verhuizen. Het was een prachtig huis, smaakvol ingericht. Van de straat kon je niets zien, maar toen we ons melde bij de poort, ging die voor ons open. We reden de oprijlaan op. Voor de gelegenheid was een valet-parking bedrijf ingehuurd, zodat we bij de voordeur konden uitstappen (anders hadden we 50 meter moeten lopen).

Het feest begon in de enorme keuken en verhuisde vervolgens naar de eetkamer, waar een buffet was. Daarna gingen we naar een van de drie of vier zitkamers, waar die Black Jack-tafels waren met ingehuurde croupiers. We speelde niet om geld, maar er waren wel prijzen voor de drie winnaars. Kosten of moeite waren gespaard.

Ik heb een paar foto's van een huizensite gehaald om een indruk te geven van het huis:

Dit was de hal waar we binnenkwamen. Op de achtegrond zie je de eetkamer.

De keuken - links was een zespits-gasfornuis met ingebouwde bakplaat en gril; rechts was een pizzaoven

O, en dan was er ook nog iemand die in twee jaar geleden met 'America's Got Talent' meedeed. Met haar zang- en 'human beatboxing'-talent behaalde ze toen de derde plaats. Ze deed voor ons ook een paar nummers. Ik vond een video van haar op YouTube om een indruk te geven van wat we te horen kregen.

1 opmerking:

Joep zei

Wat een kast van een huis (en dito prijskaartje btw)!!
Vroeg de eigenaar van dat huis zich niet af waarom jij je feest hield in de bezemkast? -;)