zondag, december 06, 2009

Sinterklaasavond

Gisteravond was het niet alleen pakjesavond in Nederland... Joris had ook een Sinterklaasfeest georganiseerd. Iedereen moest een kado van onder 20 dollar meebrengen, natuurlijk met een gedicht erbij. Alleen, wist je niet voor wie het geschenk zou zijn. Dat is meer een Amerikaanse traditie bij dit soort avonden. Een andere Amerikaanse regel die we toepaste, was dat je niet alleen een onuitgepakt kadootje mocht kiezen, maar ook een kadootje dat al door iemand was uitgepakt. Zo'n uitwisseling van geschenken heet 'White Elephant'.

Samen met Ina, een oud-collega van Joris, nam ik de trein naar San Jose, waar hij woont. In het weekend gaat er een keer per uur een stoptrein, meer niet. Door de weken rijden de treinen vaker en zijn er ook sneltreinen. De meeste andere passagiers waren ijshockey-fans die naar de wedstrijd tussen de San Jose Sharks en de Calgary Flames.

Ik verliet de pakjesavond met een zak vol Hollandse lekkernijen , zoals oude kaas en pepernoten. Stefano had ze meegebracht uit Nederland. Hij was vrijdagavond aangekomen en had net zijn eerste 24 uur in Amerika doorgebracht. Hij was zijn eerste dag in de VS met Joris op stap geweest waardoor het hoogtepunt van zijn dag een bezoek aan de supermarkt was. Hij was zwaar onder de indruk van hoe groot alles hier is, zoals colaflessen en de Amerikanen zelf... iets wat mij niet eens meer opvalt. Als cola-drinker had hij twee blikjes cola gekocht die in Nederland niet bestaan: Red Bull Cola en Coca Cola Cherry Zero.2 opmerkingen:

jAap zei

Hebben ze daar van pepernoten alleen van die speculaas-knoopjes of ook van die lekkere taaie hompjes van taai-taai?

Christel zei

De pepernoten die we hadden waren uit Nederland geimporteerd. Helaas waten daar geen taai taai hompjes bij...