donderdag, december 10, 2009

Pil

Sinds kort neem ik weer de pil. Ja, die pil. Helpt tegen mentruatiepijn. Ik deed het jaren geleden in Nederland ook. De huisarts schreef dan twee keer per jaar een recept voor een doosje pilstrips, waarmee ik zes maanden onder de pannen was.

Hier krijg ik een herhaalrecept voor drie maanden. Ik kan steeds één strip per keer meekrijgen en moet een maand later weer naar de apotheek. Onlangs haalde ik mijn nieuwe strip op en omdat ik volgende week op vakantie ga, wilde ik vandaag een nieuwe strip alvast ophalen.

De apotheker vertelde dat deze strip niet gedekt is door de verzekering. Als ik wil dat de verzekering meebetaalt, moet ik tot 24 december wachten. Dan zit er genoeg tijd tussen de twee strips. Alleen ben ik dan in Nicaragua, dus dat gaat niet. Ik besloot de tachtig dollar te betalen en te zien of de verzekering alsnog over de brug komt als ik de situatie uitleg. Met verzekering betaal ik trouwens alsnog veertig dollar.

2 opmerkingen:

Rita Meyer zei

Ja, irritant is dat he! Ik mocht altijd 6 dagen voor het medicijn op was nieuwe halen en dat zette ik dan in mijn agenda zodat ik precies op die dag nieuwe bestelde. Na 5 maanden had ik dan een reserve strip :-). Nu ben ik terug in NL en hier krijg ik nu voor drie maanden mijn medicijnen, behalve mijn anti-depressiva, die krijg ik weer maar voor een maand mee :-(.
De eigen bijdrage is hier gelukkig een stuk minder. Alleen voor de pil moet ik 20 euro bijbetalen. Da's dan voor 3 maanden, in de VS betaalde ik 20 dollar per maand.

Groetjes,

Rita

Marleen zei

Heb je Marvelon??