donderdag, december 10, 2009

Marines

Bij een van de tech borrels deze week werd een speelgoedinzameling gehouden. Iedereen was gevraagd om speelgoed mee te brengen. De actie heet Toys for Tots, georganiseerd door de Marine Corps, het meest pretigieuze onderdeel van het Amerikaanse strijdmacht. Dit is inmiddels al een vijftig jaar oude traditie.

Er waren drie militairen bij de borrel, alledrie in hun beste uniform. Erg indrukwekkend om te zien. Twee van de drie waren 'NGO's', wat staat voor 'non-commissioned officer'. Dat is iemand die zonder een officiersopleiding gevolgd te hebben toch in een leidinggevende functie is gekomen via promoties.
Ik sprak een tijdje met de sergeant, de hoogste in rang van de drie. Ik vroeg hem of het voor hem mogelijk zou zijn om het tot kapitein te schoppen. Hij zei dat iemand met zijn achtergrond op zich die rang wel zou kunnen behalen, maar dat hij daarvoor zelf niet in aanmerking komt omdat hij te veel tatoeages heeft.

Ik vroeg de sergeant naar zijn uniform. Hij vertelde dat de NGO's te herkennen zijn aan de rode streep lang de zijkant van hun pantelon. Deze streep is een verwijzing naar de slag van Chapultepec tussen de Verenigde Staten en Mexico, waarbij een groot aantal NGO's het leven lieten.

De uniformen van mariniers als enigen een opstaande kraag hebben. Vroeger waren die van leer gemaakt om te nek te beschermen van messen en zwaarden - een van de bijnamen van de mariniers is 'leathernecks' om die reden.

Naast de verschillende lintjes die de drie opgestpeld hadden, hadden ze ook pins opgespeld die aangeven hoe goed ze kunnen schieten.

Foto gemaakt door Michael O'Donnell

2 opmerkingen:

Anoniem zei

NCO dan toch!

Anoniem zei

In goed Nederlands : onderofficieren