donderdag, november 26, 2009

College football

Afgelopen zaterdag vond een van de belangrijkste Amrican Football wedstrijden plaats, althans voor degenen die gestudeerd heeft aan een van de twee meest prominente univeriteiten hier in de omgeving.

Zaterdag speelden Stanford en UC Berkeley tegen elkaar, oftwel de Cardinal tegen de Golden Bears. Sowieso, zijn hier de college sporten erg populair. De loyaliteit naar de universiteit is sterk - de instellingen doen er ook veel meer aan om de band met alumni sterk te houden.

Zo vertelde een vriend van me die aan Stanford gestudeerd heeft, dat zijn dispuut ('faternety') elk jaar samenkomt met een dispuut van UC Berkeley (dat trouwens in de volksmaond 'Cal State' genoemd wordt). Het gaat er allemaal heel vriendschappelijk aan toe. Alumni van Stanford dragen rode stropdassen en de tegenpartij heeft blauw met goude dassen om.

De lunch vindt elk jaar plaats bij John's Grill en vervolgens begeeft het feest zich naar Harrington's Bar aan Front street. Volgens mijn vriend, Carlos, is het de oudste alumni bijeenkomst west van de Mississippi. Daar komt ook de het fanfareorkest ('marching band') van de universteit naartoe, want elke self-respecterende universteit heeft natuurlijk zo'n orkest. Hij heeft het zelfs voor mij op zijn blog gezet!

De faternity van Carlos heet trouwens Phi Kappa Psi, dat zijn drie Griekse letters. (Zover ik weet heeft elk studentendispuut in the VS een naam die uit dire Griekse letters bestaat.)

Op hun T-shirts uiten ze hun gevoel voor humor - in de kleuren van Standord laten ze weten wat ze van de Golden Bears van UC Berlkeley vinden, oftwel de Cal State Bears:

(Photos van Carlos Hernandez)

Geen opmerkingen: