vrijdag, augustus 31, 2007

Labor Day

Dit is een van de weken van het jaar dat het duidelijk rusitger is op de weg omdat veel mensen op vakantie zijn. Vooral gisteren en vandaag hebben veel collega's vrij genomen om van een extra lang weekend te genieten, want maandag is een feestdag: Labor Day. Het is de Amerikaanse variant van de Dag van de Arbeid op 1 mei die in veel andere landen gevierd wordt. Ik heb wel eens gehoord dat Amerika Labor Day niet op 1 mei viert omdat die dag gelieerd is aan socialisme.

De meeste Amerikanen zijn zich niet bewust van deze politieke achtergrond; zij beschouwen dit weekend als het laatste weekend van de zomer. Hier in Californie blijft het weer nog wel een tijdje zomers, maar de periode om het iets rustiger aan te doen en makkelijk vakanties op te nemen is nu over. Het is niet zo dat iedereen hier massaal vrij heeft genomen en op vakantie is geweest, maar vanaf volgende week zal het wel weer drukker worden.


Wij vertrekken vanavond naar Calistoga, in het noorden van Napa Valley. Heerlijk drie dagen genieten van zon, wijn en een prachtige omgeving...

Geen opmerkingen: