donderdag, augustus 30, 2007

Katrina

Het is deze week alweer twee jaar geleden dat orkaan Katrina toeslag. Dat kan je je hier niet ontgaan, want heel wat media berichten erover: van Oprah tot CNN. Het gross van de berichtgeving gaat over de huidige stand van zaken in New Orleans en daarmee is het nogal triest gesteld... Zo is de meerderheid van de ziekenhuizen nog gesloten; scholen, bibliotheken, openbaar vervoer, kinderopvang en het aantal psygologen zijn nog lang niet op het niveau van voor de ramp.

Hele buurten zijn nog niet herbouwd en onbewoond want 60 procent van de bevolking is teruggekeerd. Desondanks is de criminaliteit op hetzelfde hoge niveau als voorheen. Veel mensen wonen nog in stacaravans die als tijdelijk onderkomen waren bedoeld. De mensen in die noodwoningen krijgen nu gezondheidproblemen vanwege de
formaldehyde die erin verwerkt is. Die stof is in Europa verboden in bouwmaterialen te verwerken, maar komt hier nog volop voor in keukenkastjes enzo.

Uit veel van de verhalen blijkt dat de zaken die goed gaan en herbouwd zijn aan vrijwilligers te danken zijn. De overheid krijgt veel kritiek voor het gebrek aan steun en mismanagement.

Geen opmerkingen: