zaterdag, oktober 21, 2006

Wijn en wasserette

De afgelopen dagen was het prachtig weer - ook vandaag was het zeker 27 graden en het is vooral 's avonds ongewoon warm. Het is voor het eerst sinds we hier zijn dat het lekker is om buiten te zitten nadat de zon is onder gegaan, vanwege de aflandse wind.

We hadden met mijn collega Leslie tegen het einde van de middag afgesproken in een wijnbar aan Cortland Avenue (de hoofdstraat van onze wijk aan de andere kant van de heuvel). Ik ben nog steeds verrast over het aantal leuke tentjes dat je hier hebt waar je lekker kunt eten en drinken. Bij Vino Rosso hadden ze een uitgebreide wijnkaart. We namen heerlijke kaas bij de wijn.

Op de terugweg gingen we even langs onze stamkroeg voor een afzakkertje. We vervolgende onze weg terug naar huis langs een wasserette - die zie je hier veel. Als kind ging Cindy wel eens mee naar de wasserette in de tijd dat ze met haar ouders in Oregon woonde. Hun huis was zo afgelegen dat het niet op de watervoorziening was aangesloten, maar een eigen waterput had. Dat komt in de VS in veel gebieden nog voor. Als er niet genoeg water, gingen ze naar de wasserette. Dat best leuk, omdat er waswagentjes waren waar je als kind in kunt klimmen en mee kunt rondrijden.

We konden het niet laten om even binnen te gaan en even met het wagentje te spelen... Ik moest ook erg lachen om alle verloren sokken die op het prikbord hingen.

En in deze wasserette waren zelfs potbussen. Daarvoor hoef je dus niet naar het postkantoor, je kunt je post ophalen terwijl je de was doet.

We namen deze keer een andere route naar huis, direct over de heuvel heen waar we meestal omheen lopen. Het was een heldere avond, kijk maar:

1 opmerking:

Anoniem zei

Je haar is leuk Cindy!!
Marleen