zondag, oktober 29, 2006

Bijna Halloween

De afgelopen weken kan het je hier niet ontgaan dat Halloween eraan komt. In de supermarkten en op allerlei andere plekken zijn pompoenen te koop. Je zit ze ook steeds meer in het straatbeeld verschijnen, omdat mensen ze voor de deur neerzetten. Wij hebben er ook twee gekocht die we vanmiddag gaan bewerken (met een mes een gezicht of andere figuur erin snijden).
In warenhuizen en kledingzaken hangen verkleedkleren voor kinderen, volwassenen... en soms voor honden. De meest populaire outfit voor keine kinderen is waarschijnlijk de pompoen. Dit is een klassieker - daarnaast zie je ook allerlei dieren. Je kunt je baby ook als beer, konijn of hommel optuigen.

Voor jongetjes op de lagere school zie je veel Spiderman-, Batman-, ninja- en piratenpakjes en meisjes zijn vaak een prinses; vooral de Disney-prinsessen doen het goed. De traditionele heks zie je ook veel, en voor meisjes zijn er ook superhelden-outfits.
In de keuken op kantoor is een bord verschenen met informatie over een Halloween-feest. Er zijn bak- en verkleedwedstrijden... ik ben benieuwd - aanstaande dinsdag, 31 oktober, is het zover.

Dit weekend waren er al heel veel feesten in de stad. Gisteravond zag je heksen, duivels, houthakkers, zombies, vampieren, Batmans, piraten, gansters, nachtclubdanseressen, gevangenen en FBI-agenten op straat. De echte orginelen, hebben zich uitgedost in iets aktueels. Zo zagen we twee mensen die als Kim Il Jong met een kruisrakket verkleed waren. Kim had een grote bril, verward haar, een dikke buik en een lichtbruin pak. Erg grappig.

Wij gingen gisteravond ook een
Halloween-feest...

Geen opmerkingen: