maandag, juli 17, 2006

Gered

Op onze laatste dag van de vakantie reden we naar Muir Woods, iets ten noorden van San Francisco, om te gaan hiken. We vonden een mooie route die naar het strand van Stinson Beach zou leiden - 4,5 mijl op en neer, prima te doen in een middag.

Na twee uur lopen kregen we argwaan, die bevestigd werd bij de bordjes onderweg... en toen we aan het einde van de route aankwamen, zagen we dat we vijf mijl gelopen hadden en dus ook weer vijf mijl terug moesten lopen om weer bij de auto te komen. Er was wel een bus die af en toe reed, die ons dichter in de buurt van de auto zou kunnen brengen, maar daarop zouden we nog twee uur moeten wachten. We besloten dus te gaan lopen. Na een snelle hap van de snackbar (hamburgers, hotdogs en sandwiches) en het inslaan van water en snoepgoed, begonnen we aan de terugweg.


Na een half uur kregen we het gevoel dat het misschien te ambiteus was geweest. Net toen we de kaart nog een keer bestudeerden om te zien of er toch geen alternatief was, kwam er een stel langs dat vroeg of we misschien een lift wilden. Ongelofelijke timing! Een half uur later waren we bij de auto. We weten niet eens hoe ze heten, alleen dat ze ontzettend aardig waren. Onze reddende engels! Zonder hen waren we uitgeput en koud in het donker aangekomen.

Geen opmerkingen: