woensdag, april 10, 2013

Mist


Na het Rihanna concert bleven we in een hotel in San Jose slapen. En omdat San Jose maar een halfuurtje van Santa Cruz is, reden we daar zondagochtend heen. Rondom de stad heb je allerlei mooie parken - we kozen Wilder Range State Park om een eind te gaan wandelen. Het park bleek een mooie en ruige kustlijn te hebben. 


Helaas was het vrij mistig en daarom een nogal fris, maar de uitzichten waren er niet minder mooi om. Ik vind na al die jaren nog steeds heel bijzonder om hier zo maar even tijdens een weekend heen te kunnen gaan.

In de loop van de middag besloten we verder te gaan en wat meer van Santa Cruz zelf te zien. Toen we daar aankwamen had de zon alle mist  opgelost en was er een strakblauwe lucht. Daardoor was het zelf warm genoeg om in bikini bij het zwembad te zitten!Deze extremen zijn echt typisch for dit deel van Californie. 


Inmiddels ben ik er aardig aan gewend en weet dat ik een winterjas en een bikini moet inpakken als ik naar Santa Cruz ga. 



dinsdag, april 09, 2013

Rihanna concert

Maanden geleden al kaartjes gekocht voor het concert van Rihanna in San Jose. Bijna drie jaar geleden was haar concert zo goed bevallen, dat ik wel weer een keer wilde gaan. En net als de vorige keer, kocht ik VIP kaartjes, maar helaas zat daar geen 'meet and greet' bij. In plaats daarvan was er een VIP party dat, eerlijk gezegd, nergens op leek. Ergens in een zaaltje van het stadium waar het concert plaatsvond met wat grote foto's van de ster waar mensen verveeld aan ronde tafels zaten. Ook het concert zelf viel een beetje tegen: alles was erg ingeoefend en er was weinig spontaans bij. Maar ach, dat krijg je als je op je 25ste meer nummer een van de best verkopende artiesten allertijden bent en record na record verbreekt. Dat moet op den duur toch saai worden. Desalniettemin was het leuk om haar weer te zien - en dat vonden blijkbaar de meeste bezoekers.



dinsdag, april 02, 2013

Freedom Tower

De One World Trade Center is bijna op 'n hoogste punt. De meeste mensen noemen de wolkenkrabber de Freedom Tower, net zoals het oude World Trade Center de Twin Towers genoemd werd. Ik had er afgelopen weekend twee keer goed zicht op, want ik moest weer eens naar New York voor mijn werk.

Uitzicht op de skyline van New York met de nieuwe Freedom Tower vanaf Jersey City

 Met de Path trein naar het World Trade Center station om even te shoppen

vrijdag, maart 29, 2013

Gelijke rechten

Deze week heeft het nieuws bol gestaan van de gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes wat betreft het huwelijk. Het hoogste gerechtshof van de VS, de Supreme Court, hield hoorzittingen voor twee zaken op dat gebied. Op maandag ging het over ‘Prop 8’: het referendum in Californie dat de huwelijken tussen mensen van de gelijke sexe illegal maakt. In de hoorzitting op maandag ging het erom of dat al dan niet tegen de grondwet ingaat.

Op dinsdag ging het om de ‘defense or marriage act’ ofwel, DOMA. President Clinton heeft de wet destijds aangenomen, mt als gevolg dat de federale overheid de huwlijken tussen twee mannen of twee vrouwen niet hoeft te erkennen. Binnen Amerika zijn er namelijk staten die zulke huwlijken wel toestaan en afsluiten. In de praktijk betekent dat, dat een stel voor de staat getrouwd is, maar voor de federale overhei niet met als gevolg dat ze bijvoorbeeld als alleenstaanden belastingaangifte moeten doen, erfrecht niet van toepassing is of, als een van de echtgenoten niet Amerikaans is, hij of zij geen immigratievisum kan krijgen op basis van de relatie. In totaal zijn er zo’n 1100 ongelijkheden.

De uitspraak zal nog maanden op zich laten wachten, en het is moeilijk te voorspellen wat de negen rechters zullen beslissen, al bleken de argumenten die de mensen tegen gelijke huwelijksrechten aandroegen erg zwak en vooral te rusten op hun overtuiging dat homoseksualiteit onnatuurlijk of immoreel is.

Beide zaken brachten heel wat mensen op de been in Washington DC. Daar waren demonstraties voor beide kanten, al had ik de indruk dat de mensen voor het openstellen

van het huwlijk in de meerderheid waren. Er was ook een protestactie op Facebook: mensen voor gelijke rechten veranderden hun foto in het voor de gelegenheid rood getinte logo van de Human Rights Campaign; het =-teken.

Opvallend veel hetero’s deden mee aan de actie, die op zichzelf weer veel aandacht in de media kreeg, omdat Facebook een zee van rood werd. Uit onderzoek blijkt dat Amrikanen de laatste tien jaar enorm zijn opgeschoven en een meederheid is nu voor het opstellen van het huwelijk. Het percentage ligt nu op 58 procent, en voor groep in de leeftijd tussen 18 en 29 is dat 81 procent.

Die verschuiving heeft vermoedelijk te maken met het alledaags beeld van homo’s en lesbiennes in populaire TV-programma’s als Ellen, Glee en Modern Family. Dankjewel Hollywood! Maar ook met het feit dat steeds meer Amerikanen uit de kast zijn gekomen de laatste jaren, waardoor iedereen wel iemand kent in zijn familie of vriendenkring die homo of lesbisch is... en als het iemand betreft die je zelf kent, is het een stuk lastiger discrimineren.

woensdag, maart 27, 2013

Flipboard 2.0

Gisteren hebben we Flipboard 2.0 uitgebracht, en daarmee de belangrijkste produktvernieuwing sinds het bedrijf van start ging. Vanaf nu kan iedereen zelf tijdschriften samenstellen op basis van de artikelen, foto’s en video’s die je in Flipboard tegenkomt. Gisteravond waren we met z'n allen in feesstemming en werkte we tot laat door om ervoor te zorgen dat alles goed verliep.

De afgelopen weken heb ik het er enorm druk mee gehad en maakte ik lange werkdagen. Nu het ei eindelijk gelegd is, is er een gevoel van opluchting.

Naast ieders gewone werkzaamheden, moesten we ook de beta-versie van Flipboard 2.0 zoveel mogelijk gebruiken om ‘bugs’ te vinden. We moesten van alle gekke en onverwachte dingen melding maken, zodat de programmeurs de softwarecode konden aanpassen om het problem te verhelpen. 

Het was gaaf om de afgelopen maanden het produkt steeds meer vorm zien krijgen, tot het uiteindelijke eindresultaat. Ik begon er ook steeds mee plezier in te krijgen om mijn magazines samen te stellen. Ook na een lange werkdag, kan ik het niet laten om nog even wat artikelen in mijn tijdschriften te ‘flippen’. Het is mijn nieuwste verslaving... ik heb er 20, waarvan ik Stay, Going Dutch, Equality Now en I love Mashups het meeste bijhoud.

Na de lancering gisteravond, kon ik nog niet meteen weer op adem komen want vandaag zit ik alweer in het vliegtuig naar New York voor een congres van tijdschriften-uitgevers. Vroeger kon je nog een dutje doen in het vliegtuig, maar met omdat mijn vlucht wi-fi had, kan ik blijven e-mailen... en op een dag als vandaag is dat ook wel weer handig want verschillende journalisten mailen met vragen. De meesten hadden voor de launch al geinformeerd:

 Eric Feng, onze CTO, laat aan een journalist van Engadget Flipboard 2.0 zien.

Forbes interviewt Flipboard's CEO Mike McCue

donderdag, maart 14, 2013

Recht

Bij Flipboard hebben we sinds een tijde een jurist in dienst. Als nevenactiviteit geeft ze les aan de universiteit: Hastings College of Law. Vandaag ging ik met haar mee om haar college over digitale media bij te wonen. De les begon met een gesprek over het nieuws. De studenten moesten met elkaar bespreken welke nieuwsartikelen van de afgelopen week betrekking op hun vakgebied. Het ging over het SIM-vrij maken van mobieltjes en prijsonderhandelingen tussen online muziekdiensten en platenlabels. De kans is groot dat ik tussen de toekomstige advocaten van Google, Facebook en Spotify zat.

Mijn collega had een gastspreker uitgenodigd: een advocaat van YouTube. Hij vertelde dat ze daar 30 advocaten hebben en bij moederbedrijf Google hebben ze er honderden. Ze staan er zelf om berucht alle talentvolle juriste van de arbeidsmarkt te halen en niets voor andere bedrijven over te laten.

De YouTube-jurist houdt zich bezig met het verwijderen van illegale video's. Als een er copyright rust op een video, en de rechtmatige eigenaar maakt bezwaar haalt YouTube de video weg. Als degene die de video op YouTube heeft gezet zegt dat ie rechtmatig aan de beelden gekomen is, moet de klager binnen tien dagen een rechtszaak aanspannen. Anders zet YouTube de video weer online. Vorig jaar waren er drie miljoen van fat soort rechtszaken.



donderdag, maart 07, 2013

Google bril

Je ziet ze hier al steeds vaker ondanks dat de Google bril nog biet officieel uit is. Meestal zijn het Google-medewerkers die zo'n bril op hebben. Laats zag ik weer iemand bij een congres.

Er zitten geen glazen in de bril maar er hangt een heel klein schermpje aan het simpele montuur. Onlangs heeft Google met een video bekend gemaakt over wat je precies met de bril kunt doen.

Binnenkort zullen de eerste exemplaren verkocht worden aan mensen die met Google werken en vorig jaar op hun jaarlijkse congres waren.

vrijdag, maart 01, 2013

Sequestration

Amerika heeft de afgelopen weken twee nieuwe woorden bijgeleerd: 'sequester' en 'sequestration'. Steeds als op het nieuws genoemd werd, moest er ook een uitleg bijgegeven worden, want het is geen gangbaar woord. Het is een vorm van bezuinigingen, die met de kaasschaf worden toegpast: er is een beetje minder geld voor verschillende overheidsprogramma's zoals defensie, gezondheidszorg en onderwijs. Het zijn geen gerichte bezuinigingen of besparingen die effectiveit moeten vergroten, maar de hele regeling was een soort stok achter de deur van eerdere onderhandelingen.

Zo'n anderhalf jaar geleden lagen de twee partijen ook overhoop. Toen ging het over de begroting. Ze kwamen toen tot een compromis waarbij ze een aantal beslissingen uitstelden tot nu. En om ervoor te zorgen dat nu de moeilijke knopen zouden worden doorgehakt over die uitgestelde beslissingen, hebben ze de sequestration bedacht. Het idee was dat niemand daar ook echt aan zou willen gaan omdat de het zo'n schedelijk effect zou hebben op de economie.


De sequester is vandaag ingegaan en daarom stond het nieuws de afgelopen bol van sequestration, wat het gevolg is van de sequester. Niemand is er blij mee, noch de Democarate, noch de Republikeinen. En ondanks dat de politici het erover eens waren dat de regeling een slecht idee was, konden ze niet tot een betere oplossing komen.

Waar wereden ze het niet over eens? In het kort: de Democaten willen o.a. belastingaftrekposten afschaffen en de Republikeinen willen pertinent niets wat de balstingen verhoogd. En zoals het hier dan gaat, wordt er meer tijd besteed aan elkaar de schuld geven dan naar en echte oplossing werken. In plaats daarvan wordt er vooral met het vingertje gewezen en hopen de politici erop dat de kiezers de andere partij de schuld geeft van het debakel.

Als president, komt Obama er nog reletief goed vanaf in de opiniepeilingen en hij was niet bang om zijn verkiezingswinst in te zetten om voet bij stuk te houden wat betreft de afschaffing van afterkposten voor rijken. Over het algemeen krijgt het congres de schuld van de kiezer en omdat daarin de Republikeinen de meerderheid hebben, straalt het extra slecht op hen af. Maar de meeste Amerikanen denken niet zo; die zien vooral hoe verrot het systeem is waarin niets gedaan te krijgen is.

dinsdag, februari 26, 2013

Año Nuevo

Al jaren wil naar Año Nuevo State Park in de winter, want tussen december en maart komen daar de zeeolifanten komen om hun jongen te baren. Het park ligt ruim een uur rijden te zuiden van San Francisco. Tijdens die tijd van het jaar laten ze steeds een beperkt aantal mensen tegelijk toe onder leiding van een gids en plaatsen raken snel uitverkocht. Maar afgelopen week is het eindelijk gelukt. Het seizoen liep al op z'n eind, maar er waren nog steeds heel wat zeeolifanten en hun kalveren.






 



zaterdag, februari 23, 2013

Fietsweer

Het was een prachtige dag om een stukje te fietsen. Door de stad, over de Golden Gate brug naar Sausalito is een mooie route, en precies lang genoeg. En in Suasalito kun je heerlijk lunchen aan het water oom vervolgens met het pontje terug te gaan naar San Francisco.








Uitzicht op de baai tijdens de lunch in Sausolito

zondag, januari 27, 2013

ALT Summit

Nog geen dag thuis, en ik stapte alweer in het vliegtuig. Deze keer naar Salt Lake City in Utah, voor een ALT Design Summit. Dat is een conferentie voor bloggers, maar niet het soort bloggers waar ik normaal gesproken mee omga, die over technologie en social media schrijven. Je zou het een ‘mommy blogger’-conferentie kunnen noemen, want veel van de deelnemers zijn moeder, en minstens 98% vrouw. Alleen de onderwerpen, waarover deze groep schrijft is veel breder dan opvoeding en kinderen. De blogs gaan ook grafische vormgeving, event-organisatie, inrichting, gezondheid, voeding, knutselen en creativiteit.


Veel van de bezoekers hebben een eigen bedrijf en bloggen, maar ook tweeten, pinnen en andere vormen van social media helpen daarbij.  Met zoveel creatieve vrouwen bij elkaar, was de sfeer van deze conferentie ook heel anders dan ik gewend ben. Heel vriendschappelijk en positief. Iedereen was vol aandacht in de sessies en geïnteresseerd in elkaar. Er waren erg goede sprekers, waaronder Chris Anderson die het over zijn nieuwe boek Makers had (zie foto).

's Avonds waren er feesten met thema's waar iedereen een meedeed en zich voor uitdoste. Wij gaven een feestje met Hollywood als thema, waarvoor ik videos heb gemaakt.

Van Salt Lake City zelf heb ik niet zoveel gezien. Naast het drukke programma, was het ook te koud om even een wandeling te maken. De eerste avond liepen we wel naar en restaurant en verder moest ik het met het uitzicht vanuit mijn hotelkamer doen.

Op weg naar ons diner liepen we langs de 'state liquor store', want in Utah zijn veel drankverkooppunten in handen van de overheid. De staat heeft zelf een ministerie voor het toezicht op alcoholische dranken.

 Het uitzicht vanuit mijn hotel kamer: het is niet alleen wit, maar er hangt een dikke laag smog. Het was zelf overal op TV dat de luchtkwaliteit in Salt Lake City op het moment bijna net zo slecht is al in Beijing.


Een van de videoclips die ik tijdens Alt gemaakt heb voor ons Hollywood feest. Het geeft een goede indruk van de hele conferentie.

Een video van het grote themafeest op donderdagavond. Alles in de stijl van Cluedo.

Bij binnenkomst van ons feest: we hadden de rode loper uitgerold.  Daar namen we foto's van de bezoekers, alsof ze beroemdheden waren




 Ons team, met "echte" beroemdheden.

woensdag, januari 16, 2013

Grand Canyon

Eenvan de mooiste plekken op aarde is de Grand Canyon in Arizona. Jaren geleden ben ik er ooit geweest tijdens een zomervakantie vanuit Nederland. Ik had de kans nu eens in de winter te bewondern. 

Maandag was Martin Luther King Day en daarmee het eerste lange weekend van het jaar. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een vriendin te vergezellen op haar autorit naar de oostkust. Hoogtepunt van de reis was de Grand Canyon. Je moet er een stukje voor rijden, maar dan zie je ook wat.


We stonden vroeg op om er de zonsopgang te zien. Echt prachtig. Er lag nog een beetje sneeuw op de rotsen, wat het uitzicht extra bijznder maakte. Ik had gehoopt dat we een wandeling in de canyon konden maken, maar daarvoor was het helaas te koud.

Ik heb wat foto's gemaakt maar die doen geen recht aan de werekelijkheid. Het meest indrukwekkende aan de Grand Canyon zijn de afmetingen. Zelfs de panaramo foto's doen er geen recht aan...

 Door de woestijn in Californie waar de Joshua Tree's groeien...

 Een stukje over de oude Route 66...

Ontbijten in een typisch Amerikaanse 'diner'

Vlak voor zonsopgang.

 Vlak na zonsopgang... het was erg fris.



 
 Ik probeer het allemaal vast te leggen

Met sneeuw op de voorgrond.

En toen reden we weer verder en veranderde het uitzicht. Ook mooi!