woensdag, januari 16, 2013

Grand Canyon

Eenvan de mooiste plekken op aarde is de Grand Canyon in Arizona. Jaren geleden ben ik er ooit geweest tijdens een zomervakantie vanuit Nederland. Ik had de kans nu eens in de winter te bewondern. 

Maandag was Martin Luther King Day en daarmee het eerste lange weekend van het jaar. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een vriendin te vergezellen op haar autorit naar de oostkust. Hoogtepunt van de reis was de Grand Canyon. Je moet er een stukje voor rijden, maar dan zie je ook wat.


We stonden vroeg op om er de zonsopgang te zien. Echt prachtig. Er lag nog een beetje sneeuw op de rotsen, wat het uitzicht extra bijznder maakte. Ik had gehoopt dat we een wandeling in de canyon konden maken, maar daarvoor was het helaas te koud.

Ik heb wat foto's gemaakt maar die doen geen recht aan de werekelijkheid. Het meest indrukwekkende aan de Grand Canyon zijn de afmetingen. Zelfs de panaramo foto's doen er geen recht aan...

 Door de woestijn in Californie waar de Joshua Tree's groeien...

 Een stukje over de oude Route 66...

Ontbijten in een typisch Amerikaanse 'diner'

Vlak voor zonsopgang.

 Vlak na zonsopgang... het was erg fris. 
 Ik probeer het allemaal vast te leggen

Met sneeuw op de voorgrond.

En toen reden we weer verder en veranderde het uitzicht. Ook mooi!


3 opmerkingen:

Miss and Mrs. zei

Wauw wauw wauw!

Anoniem zei

Prachtig Christel. Gelukkig ben je er niet mee opgehouden. Vroeger leerde ik bij architectuur dat je een schaaldier nodig hebt om te laten zien hoe groot iets is. Bijvoorbeeld hier een vogel of een mens, maar die zijn te klein, beter nog een airbus 380 die door de canyon vliegt...grts Jaap

Christel zei

Dank je, Jaap. Ik doe mijn best. Leuk te weten dat ik nog een paar lezers heb :-)