maandag, september 17, 2012

Villa

Een vriend van me, Chris, is een paar maanden geleden verhuisd van SOMA naar Noe Valley. Eerst woonde hij alleen in een loft, en nu woont hij in een kast van een huis met vijf 'room mates'. Door samen de huur te delen, kunnen ze leven als god in Frankrijk... of beter, San Francisco.

Alle bewoners zijn jonge ondernemers die met innovatieve projecten bezig zijn. Ze houden ook regelmatig feesten, filmavonden, brunches en co-werksessies bij het zwembad. Tot nu toe was het me nog niet gelukt om langs te gaan, maar afgelopen zaterdag had ik eindelijk tijd om naar een brunch te gaan.

Ik had al het een en ander gehoord (en gezien op Facebook), maar het huis en uitzicht waren nog indrukwekkender dan op de foto. Het huis staat op een heuvel en kijkt uit over de hele skyline van San Francisco.

Voor het eten, stelden een paar mensen voor om even te sporten. Er werd een korte circuit-training opgezet op het grasveld en binnen de kortste keren stonden we met een hele groep te zweten. Ondertussen waren anderen een uitgebreide maaltijd aan het koken. Na het eten, bleven heel wat mensen hangen om van het mooie weer te genieten, en anderen kwamen even langs. Het is een zoete inval in de Villa, want zo wordt het huis genoemd.

Een tijdje geleden toonde TV-zender Bravo interesse om een aantal jonge ondernemers te volgen voor een 'reality show' over Silicon Valley. Van de acht mensen die worden gevolgd, wonen er drie in dit huis. De serie, die geproduceerd wordt door Randi Zuckerberg van Facebook, komt het komend najaar op televisie. Ik ben benieuwd hoe realistisch het wordt... waarschijnlijk komt de nadruk meer op de feestjes te liggen dan op ondernemen, want Bravo staat erom bekend smeuige programma's te maken...

De Villa

 Gymen in de achtertuin.

 Uitzicht van het 'deck op de tweede verdieping

Zonnebaden (je ziet me linksonder op de foto)

Update van 9 oktober 2012: hier alvast een voorproefje van de serie die in november op TV komt. Hoewel veel zaken herkenbaar zijn, geeft het niet een realistisch beeld van Silicon Valley.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjee had ik maar ooit in zoiets terecht gekomen...
jAap

Christel zei

Gaaf he? Als je een ker hier op bezoek komt, neem ik je ermee naartoe.

Arend01 zei

Waanzinnig mooi! Het delen van de hur is waarschijnlijk meer ingeburgerd in de usa dan hier in nl.

Christel zei

Klopt. Dat is hier heel gebruikelijk.