maandag, september 10, 2012

Shower

Aan kraamvisite doen Amerikanen niet. In plaats daarvan is er een 'baby shower',  een feestje voor de geboorte. Joris en Joan hielden hun baby shower afgelopen weekend, want ze verwachten hun zoon in oktober. Op de uitnodiging stond dat het een co-ed shower was, wat betekent dat ie voor mannen en vrouwen was. Traditioneel is zo'n baby shower iets voor de aanstaande moeder en haar vriendinnen, maar daar doen moderne stellen natuurlijk niet aan.

Net als sommige winkels voor bruiloften een huwlijksservice hebben, waar het bruidspaar kan aangeven wat ze kado willen, heb je hier net zoiets voor baby showers. Afgelopen week ging ik daarom langs Babies are Us, waar het stel een 'gift registry' had.

Het feest was gisteren bij vrienden van Joris en Joan in Woodside, in de bergen bij Palo Alto. Het is niet ongebruikelijk dat vrienden aanbieden als gastheer en/of -vrouw op te treden. Ze hadden er een heerlijke brunch van gemaakt. De tijd van het jaar is het nog warm genoeg om dat buiten te doen, dus we genoten heerlijk van een zonnetje in de tuin... en het prachtige uitzicht.Slechts een kwartiertje van Silicon Valley... en wat een rust. 

Geen opmerkingen: