dinsdag, april 03, 2012

Mode

Op dit moment is er een tentoonstelling in het De Young Museum over Jean Paul Gauthier. Over mode dus. En afgelopen vrijdag was er een receptie rondom dat thema. Om de tentoonstelling zelf te zien moet je en kaartje kopen maar dit event was gratis en vind plaats in de lobby. 

Je kon er experimenteren met accessoires, kledingontwerpen en make-up. Er was en catwalk compleet met fotografen een keer uit te proberen hoe het is om daar overheen te lopen. En natuurlijk was er een echte modeshow. Er waren activiteiten voor kinderen. Echt een leuke manier om ze bij kunst te betrekken. Ik vraag me af of musea in Nederland ook dit soort avonden organiseren. 


Waar normaal de kunst hangt, kon je je nu laten opmaken en stylen

Hoedjes en ander accessoires


En na alle uitdossing ook nog even de catwalk op. Vooral populair bij kinderen.

Typisch San Francisco: even een foto maken met je iPad...

Er liepen mensen in allerlei uitdossingen rond...Een tafel voor kinderen waar geknutseld en ontworpen kon worden

En een echte modeshow...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zijn de mensen in de VS meer dan hier geneigd om zich in het openbaar uit te dossen of kies jij dit speciaal uit? Grtjs jAap

Christel zei

Het is vooral in San Francisco om thema-feestjes te houden waar je iets speciaals voor aandoet. In het gewonen leven lopen de meeste mensen in T-shirt en spijkerbroek rond. Slechts een klein deel van de bevolking doet echt aan de mode mee... het is één van de vele kledingopties hier.