donderdag, december 01, 2011

The Sound of Music


De Castro bioscoop heeft vaak bijzondere voorstellingen. Flimhuisfilms, kleine festival en klassiekers staan regelmatig op het programma. Op dit moment draait er de sing-a-long versie van de Sound of Music. Das precies wat je denkt: je wordt geacht mee te zingen!

Toen ik een collega hieronder vertelde was ze er meteen voor in. Uiteindelijk gingen we gisteravond met een hele groep van werk naar de film. Mijn eerste sing-a-long... 

Het gaat trouwens veel verder dan meezingen. Dat werd voor de voorstelling uitgelegd door een vrouw die verkleed was als Maria en een man in lederhosen. Ook in het publiek waren heel wat mensen verkleed in het thema van de film. Bij binnenkomst kregen we een plastic zakje met een aantal attributen die we tijdens de film konden gebruiken. Zo was er een wit kunstbloemetje om mee te wuiven tijdens Edelweiss en klappertjes om af te laten gaan tijdens de eerste kus van Maria en de captain. 

We werden ook aangemoedigd om tijdens de openingsscenes die vanuit een helikopter gefilmd zijn aanwijzigingen te geven om Maria in de bergen te vinden. Dus toen de film begon, hoorde je vanuit de zaal: 'naar rechts' en 'naar beneden' en 'inzoomen'! En toen Maria om stof vroeg voor speelkleren voor de kinderen maar nul op het rekest kreeg, riep het publiek 'de gordijnen, de gordijnen'! Dat leidde tot groot applaus toen ze zelf op het idee kwam om de gordijnen de gebruiken. 

Naast deze ingestudeerde interacties, waren er heel wat reacties uit de zaal die de film erg grappig maakte. En natuurlijk werd er uit volle borst meegezongen. Gelukkig werden alle liedjes ondertiteld. De film is inmiddels zo oud dat ook mijn Amerikaanse collega's af en toe verbaast stonden van de teksten en zich realiseerden dat ze heel wat woorden zelf ingevuld hadden.

  Iedereen die zich in het thema van de film verkleed had, werd op het podium geroepen. De man rechts had een speelgoedhond aan zijn broek vastgemaakt en beeldde daarmee 'when the dog bites' uit.
De groep Flipboarders

2 opmerkingen:

Marleen zei

Weet je nog dat we de film voor het eerst zagen??

Christel zei

Ja :-)