vrijdag, december 09, 2011

Launch-avond

De afgelopen week was ik bijna elke dag tot laat op kantoor. Op maandag introduceerden we Flipboard in China en dinsdagavond was de launch van Flipboard voor de iPhone. Aangezien ik aan de aankondigingen hiervan gewerkt heb, was het topdrukte voor mij. Persberichten schrijven, journalisten en bloggers inlichten, video's en foto's beschikbaar maken, enzovoort.

De introductie van Flipboard voor de iPhone had voor het hele team hier veel voeten in aarde. Om 9 uur 's avonds was het zover en zette we de knop om in de App Store en was de nieuwe Flipboard te downloaden.

Op dat moment verstuurden we ook ons persbericht en kwamen de eerste artikelen uit. We hadden journalisten onder embargo ingelicht. Je vraagt dan aan een journalist om te wachten met publiceren tot een afgesproken tijdstip. Omdat journalisten graag de eersten willen zijn met nieuws, is het altijd een spannende situatie. Want als één van hen zich niet aan de afspraak houdt, zijn alle andere boos op ons en verliezen we veel van het opgebouwde vertrouwen. Want, of we zouden iemand niet aan de afspraken gehouden hebben, of we zouden iemand die niet te vertrouwen is ingelicht hebben.

Bijna iedereen was op kantoor die avond. Alle systemen moesten in de gaten gehouden worden - niet alleen onze servers maar ook Twitter en traditionele media. Sommige collega's waren er gewoon om erbij te zijn op het moment suprême. Muziek stond aan, computerschermen met Twitter en serververkeer werden op de muur geprojecteerd en er waren allerlei hapjes. Een collega had een vliegtuigkarretje meegebracht en kwam langs met cocktails. Het was een super gezellige sfeer.

Tegen negen uur verzamelden iedereen rondom Evan, een van de oprichters, die een toespraak hield. Onze CEO, Mike, was in Parijs voor LeWeb en werd er via Facetime bijgehaad. De gong werd geslagen, een Flipboard traditie om belangrijke momenten in te luiden, en champagne werd geopend. Verschillende investeerders en partners kwamen langs om het ook mee te maken.

 De keuken alvast gezellig gemaakt.

Todd met zijn vliegtuigkarretje.

Twitter op de muur zodat we allemaal kunnen zien wat mensen te zeggen hebben over Flipboard voor de iPhone.


Half acht 's avonds: kantoor in full swung. 

Evans toespraak

Iedereen wilde het moment vastleggen

 Werken en vieren gingen hand in hand

Chocolade fontein!

2 opmerkingen:

Sks zei

Gefeliciteerd!

Anoniem zei

Kicken!
Fijne feestdagen C!
jAap