zaterdag, juli 09, 2011

Vrijspraak

Deze week is Casey Anthony vrijgesproken van moord op haar tweejarige dochter. Wie, zul je je wellicht afvragen... Ik geloof dat er weinig totniets te doen is geweest over de rechtzaak in Nederland, maar hier heeft het nieuws er de afgelopen zes weken dagelijks bol van gestaan. De zaak werd al vergeleken met die van OJ Simpson vanwege het mediaspektakel er omheen... en nu is er nog een paralel: de verdachte gaat vrijuit, terwijl heel Amerika denkt dat ze schuldig is. De jury, echter, vond dat er niet genoeg bewijsmateriaal was om haar te veroordelen.


Drie jaar geleden kwam de verdwijning van de tweejarige Caylee Anthony aan het licht. Op dat moment was ze al een maand niet gezien, maar haar moeder had daar allerlei bedachte redenen voor. Toen uiteindelijk haar moeder, de oma van het meisje, aangifte deed, werd er een zoekactie op touw gezet en het lijkje in de bossen gevonden met tape over har mond en neus. Oma en anderen hadden ook de geur van een lijk in de auto van haar dochter geroken. Bovendien was Casey in de maand dat haar dochter zoek was, vooral aan het uitgaan en feesten.

Maar de aanklager kon niet vaststellen waar, wanneer en hoe het meisje is te komen overlijden. De verdediging zaaide genoeg twijfel en beweerde dat Casey per ongeluk verdronken was en dat Caylee vervolgens niet de juiste beslissingen had genomen wat allemaal terug te leiden was op het feit dat ze door haar vader als kind seksueel misbruikt is. Dat laatste is trouwens nooit bewezen.

Hoe dan ook, een groot deel van Amerika zat dagelijks aan de buis gekluisterd om de zaak op de voet te volgen. Voor de kleine publieke tribune stonden mensen uren in de rij. En nu het oordeel is uitgesproken, zijn heel wat mensen erg boos. Caylee komt volgende week vrij en velen zijn bang dat ze niet meer veilig over straat kan gaan.

Geen opmerkingen: