vrijdag, juli 23, 2010

Flipboard

Wat een week! Ik heb geen tijd gehad om te bloggen, want er is een hoop gebeurd. Dez week hebben we de overname van Ellerdale aangekondigd. De afgelopen weken vonden de gesprekken plaats en de deal was snel in kannen en kruiken.

Het bedrijf dat ons gekocht heeft is nog heel nieuw en heet Flipboard. Een startup die ruim 10 miljoen dollar aan 'venture capital' financiering heeft binnengehaald en deze week voor het eerst naar buiten trad met de aankondiging van een nieuw product: een electronisch tijdschrift voor de iPad. Flipboard presenteert wat er op Facebook en Twitter gebeurd alsof het een tijdschrift is met foto's en uitspraken van vrienden en artikelen die ze met je delen (in plaats van alleen de links).

Maandag en dinsdag waren vol met interviews die we onder embargo gaven (een journalist zegt dan toe niets te publiceren tot een afgesproken tijdstip) en dinsdagavind was het zover. Flipboard kwam beschikbaar in de iTunes winkel... we hadden geen keuze: op dat moment was het embargo verbroken en ging iedereen publiceren en wij onze persberichten uitsturen.

Ik heb al heel wat bedrijven gelanceerd, maar zo succesvol als de launch van Flipboard heb ik nog nooit meegemaakt. Niet alleen de media schreven er veel en superpositief over, ook op Twitter las je alleen maar positieve berichten.

De aankondiging vond dinsdagavond plaats en de toeloop was meteen groot. Toen ik woensdagochtend op kantoor kwam, bleek dat de meeste programmeurs niet naar huis waren geweest. Alle zeilen moesten bijgezet worden 0m ervoor te zorgen dat alles bleef werken met zoveel nieuwe gebruikers. Er werd veel koffie gedronken en her en der nam iemand even een dutje.

De stroom positieve tweets, updates en artikelen hield maar niet op, wat het aantal downloads zo hoog opspuwde dat gisteren niet iedereen meer kon inloggen. De programmeurs bedachten een tijdelijke oplossing om de pijn te verzachten en niet iedereen in een keer binnen te laten, maar dit gedoseerd te doen.

We zouden vanavond een feestje geven, maar dat hebben we uitgesteld zodat het team zich op de oplossing kan richten. Gebruikers komen bij Flipboard op de eerste plaats.

Onze video om Flipboard uit te leggen:Onze video:

Video interview met onze CEO Mike McCue door Kara Swischer van AllThingsD, een zusje van de Wall Street Journal:

3 opmerkingen:

Joep zei

Mooie T-shirts hebben ze daar zeg ;-)

Marleen zei

wij hebben ook een iPad, kunnen wij ook flippen?

Ir1e zei

Gefeliciteerd! Way to go! Wat spannend allemaal!