woensdag, december 05, 2012

Boete

Black Friday was voor mij een redelijk zwarte dag. De vrijdag na Thanksgiving wordt zo genoemd omdat heel Amerika dan op koopjesjacht gaat en winkels vaak rond die tijd uit de rode cijfers komen voor het jaar. Bovendien zien de 'malls' en winkelstraten zwart van de mensen, maar dat is een Nederlandse uitdrukking.


Ik had dus beter moeten weten toen ik me opgaf voor een gratis pedicure van eBay. Want die pedicure vond plaats in Bliss Spa, wat in het centrum van San Francisco ligt en waar dus iedereen heentrok om te winkelen op die vrijdag.

Ik zat dus hopeloos in het verkeer en er was bovendien geen parkeerplek te vinden. Toen herinnerde ik me dat ik een app heb die je laat zien welke parkeergarages nog plek hebben. En net toen ik, in het stilstaande verkeer, het op mijn iPhone opzocht waar ik zou kunnen parkeren, keek een politieagent naar me. En ja hoor, hij slingerde me op de bon. 

Op de bekeuring stond geen boete. Om erachter te komen wat me deze grap zou kosten, moest ik voor 31 december op de rechtbank van San Francisco verschijnen. Ik belde het telefoonnummer, maar kwam in een eindeloze 'loop' terecht van automatische beantwoorders. Er zat dus niets anders op dan naar het 'justice hall' te gaan. 

Daar was ik deze week iets voor half negen en er stond al een hele rij, terwijl ze voor die tijd niet open zijn. Stel je vooral geen rechtzaal en rechter voor zoals je op TV ziet. Er was alleen een ruimte met vier loketten. Aan het loket kreeg ik te horen dat de bekeuring me 160 dollar kostte en ik moest meteen afrekenen. Er komt geen aantekening of punt op mijn rijbewijs. Maar zo werd die gratis pedicure nog best duur...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wou zeggen: leuk land daar...Maar het kan je hier evengoed overkomen. Boetes zijn niks persoonlijks meer. Het is gewoon: U gaat naar de gevangenis en komt niet lang af. Betalen maar en overgaan tot de orde van de dag.
jAap