dinsdag, oktober 23, 2012

Wijnhuizen

Deze tijd van het jaar worden de druiven geoogst. Het is een populaire tijd om naar Napa of Sonoma te gaan, want het weer is nog heel mooi. Afgelopen zondag gingen ik met een groep vriendinnen weer eens wijproeven. Shereen had de route gepland en met haar dure smaak kwame we bij een aantal exclusieve wijnhuizen terecht, waaronder Cade en Opus One.

Cade ligt hoog gelegen in de bergen met prachtig uitzicht. Als toerist rij je er niet zomaar langs en je moet er ook een afspraak hebben om er wijn te proeven. We werden er ontvangen door een gastvrouw die van alles over wijn vertelde. De druiven van Cade komen van hoger gelegen wijngaarden waar de voedingsbodem meer een de elementen onderhevig is. Daardoor hebben de druiven een dikkere schil, wat invloed heeft op de smaak van de wijn. Inmiddels ben ik al heel wat keren in Napa en Sonoma geweest, maar elke kaar leer ik iets nieuws over wijn.

Opus One is mede opgericht door een van de bekendse wijnmaker uit Frankrijk: Baron Philippe de Rothschild. Hij deed dat samen met de Amerikaanse wijnbaron Robert Mondavi. Terwijl de meeste wineries meerdere wijnen maken, houdt Opus One het bij een soort. Ze doen er niet aan proeverijen, maar je kunt er voor 40 dollar een glaasje drinken van het huidige jaar. Ach, je leeft maar één keer...

Het uitzicht bij CadeEven een glaasje wijn van 40 dollar bestellen. Ach, doe er maar twee.


 Uitzicht vanaf Opus One

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, dit is andere koek dan toxic tyre beach!
Grts jAap