zondag, oktober 07, 2012

Oktoberfest

De zomermaanden in San Francisco zijn koud, maar oktober wordt hier alom beschouwd als de zomer. Er waren de laatste weken inderdaad een aantal dagen waarop het boven de 30 graden was. Deze hele week is mooi geweest, met zelfs een aantal avonden waarop je zonder jas buiten kom zitten.

Het mooie weer komt precies goed uit voor het Oktoberfest dat de kroeg Zeitgeist elk jaar organiseerd in hun biergarten. Dit jaar lukte me het eindelijk eens om erheen te gaan. Een band speelde Duitse hits van Falco tot Nena, en natuurlijk 'Ein Prosit'. Het personeel liep in dirndels en lederhosen rond, en je kon er bratwurst met sauerkraut bestellen. Alleen de bierglazen waren van Amerikaans formaat.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou C, de Duitse bierglazen zijn anders ook niet misselijk! Grts jAap

Christel zei

Dat is precies wat ik bedoel!

Arend01 zei

Lijkt de herfst in SF op de herfst in Ned.?. In ieder geval minder feestdagen helaas. :(

Christel zei

De herfst in San Francisco is warmer dan de zomer... maar de zomer hier is dan ook erg fris vanwege de mist. Daar hebben we het najaar minder last van, waardoor het regelmatig boven de 25 wordt in oktober. Het is ook de maand waarin het weer begint te regenen, nadat het het een maand of vijf droog is gebleven. Maar de buien die we hier hebben zijn niets vergeleken met Nederland.