dinsdag, mei 08, 2012

Sunday Streets

Een typisch San Franciscaans initiatief is 'Sunday Streets', waarbij een aantal straten autovrij gemaakt worden voor een dag. Het milieubewustzijn van de inwoners hier is immers er hoog. Afgelopen zondag was The Mission, bij mij om de hoek, aan de beurt. Ik liep er toevallig tegenaan op weg naar een restaurant voor brunch.

Heel Valencia Street en 24th Street waren afgezet om ruimte te maken voor voetgangers en fietsers. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, want het weer was prachtig. En van zo'n gelegenheid wordt op nog heel wat andere manieren gebruik gemaakt. Ineens waren er allerlei terrasjes, kraampjes, yogalessen en een klassieke autoshow. Tja... daarom hou ik zo van deze stad. Na de brunch heerlijk de tijd genomen om van het geheel te genieten.
3 opmerkingen:

Joep zei

Wat een hoop fietsen in het bergachtige SF!

Anoniem zei

Ja je hebt gelijk, van zulke steden kun je niet anders dan houden. Over de aantrekkelijkheid van stedelijk leven schreef al de bekende stedebouwer (vrouw, USA) Jane Jacobs in de zestiger jaren. Zij heeft veel invloed gehad.
Grts jAap

Christel zei

Joep, als je hier een tijdje woont weet je precies hoe je om de heuvels heen fietst. De afgezette straten zijn allebei helemaal vlak bijvoorbeeld. Al draaien de mensen hier hun hand niet om voor een hellinkje.