zaterdag, maart 17, 2012

SXSW 2012


SXSW zit er weer op. Voor de derde keer op jaar was ik een week in Austin, Texas voor dit evenement op het gebied van interactieve media. Het is veel meer dan een congres; de hele binnenstad van Austin staat op z'n kop. De vele panels en presenaties vinden overdag plaats in het conferentiecentrum en diverse hotels, en 's avonds zijn er feesten in de vele kroegen en clubs die deze studenstad telt. Naast het officiele deel, groeit ook het evenement zelf en zijn er steeds meer feesten en evenementen die tijdens SXSW plaatsvinden maar niet bij het officiële gedeelte horen.

Dit jaar viel het me ook op dat steeds meer traditionele merken vertegenwoordigd waren, zoals Nike, Pepsi en American Express. En dat soort jongens pakken groot uit. Ze huren vaak een groot parkeerterrein af en bouwen daarop hun eigen feest. Zo had AmEx bijvoorbeeld een verrassingsoptreden van Jay-Z. Dit jaren waren en nog meer feesten... echt niet meer bij te houden. Met zoveel te doen is het ook minder leuk omdat je minder snel bekenden tegenkomt. Al gebruikten we dit jaar met een hele groep GroupMe, een app om een groep gratis te sms-en. Zo lieten we elkaar weten waar we waren, welk feest leuk was en of er lang voor in de rij moest staan.

Ik leidde dit jaar weer de activiteiten voor Flipboard. We hadden onze rode bank weer meegenomen, alleen deze keer met een topfotograaf; iemand die met Annie Leibovitz gewerkt heeft en sterren als Madonna, Brad Pitt en Jennifer Lopez gefotografeerd heeft. Hij nam foto's van SXSW bezoekers op onze bank bij vier verschillende feesten. Bovenstaand een voorbeeld daarvan: het Flipboard-team op de bank. De foto's zetten we op Facebook, zodat mensen zichzelg konden 'taggen'.


De eerste plek voor onze rode bank was het feest van Kleiner Perkins, het meest vooraanstaande venture capital-bedrijf in Amerika. Flipboard is een van de portfolio-bedrijven waar zij in geinvesteerd hebbe. Ze hadden ons logo op allerlei materialen gedrukt... gratis reclame zeg maar. Best cool om te zien in welk gezelschap we daar waren:


Onze installatie

Chad, de fotograaf. Hij was niet alleen goed met de camera, maar wist mensen ook uit de tent te lokken en in allerlei grappige pozes te laten poseren. 

Eerste kandidaat: Leslie, een vriendin van me die sinds kort bij Mozilla werkt. 


Ik mocht ook even.

Weer wat afgesleept met die bank door de binnenstad van Austin.

Het volgende feest: Circus Mashimus

Ik begon al aardig moe te worden, want we werkten tot 's avonds laat door.

Ope naar de volgende stop

Komiek en schrijver Baratunde Thurston nam ook plaats op de bank. Hij was een van de keynote sprekers van SXSW en wij waren uitgenodigd om een besloten diner te bezoeken met onze bank.

Zo pikte ik een interview met Baratunde mee... erg grappig. Hij heeft ook zijn boek voor me gesigneerd. 

Dit jaar was ik zelf ook een spreker. Ik nam deel aan een panel over de distributie van content. 

Van mijn panel nam ik een fietstaxi naar weer een ander feest waar de rode bank was. Gelukkig hadden we dit jaar een groter team en ging de boel gewoon door zonder mij.

Uitzicht vanuit mijn hotel. Dit jaar sliep ik in het Hilton, heel gewild want heel centraal. Ik kon er een kamer krijgen omdat ik een SXSW spreker was.

En dan waren er de feesten.... dit is een borrel van AllThingsD, het zusje van de Wall Street Journal. Op het podium staan Walt Mossberg en Kara Swisher, twee 'goden' in de tech-media wereld. Vooral Walt kan een bedrijf maken of kraken. 

DJ's op het feest van Mozilla, Samsung en nog een paar bedrijven

Instagram-muur. Alle foto's met #feed werden uitgeprint en op de muur geplaatst.

Met Tina (boven) en Maria (onder) op feest waar Rob Garza (van Thievery Corporation) DJ was.

Skype feest op een van de parkeerterreinen met grote podium waar verschillende bands speelden. Ben vergeten welke...

Austin bij nacht

De Nokia-dome. Ben er niet aan toegekomen er binnen te gaan


Typisch Austin: zelf op het vliegveld is live muziek

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi, 12 van 26
Grtjs jAap