maandag, juli 02, 2012

Foie gras

Vanaf vandaag is foie gras officieel verboden in Californie. Ik weet nog dat toen Annerie en Marije hier twee jaar gelden waren het hen opviel hoeveel restaurants het op het menu hadden staan. Ze vonden het smakeloos, want in Nederland wordt ganzenlever natuurlijk al jaren niet meer gegeten vanwege de dierenmishandeling die er voor nodig is om het product te maken.

Hier in de lokale media is er best veel om te doen. San Francisco is aan de ene kant een culinair mecca maar het barst hier ook van de milieubewuste mensen. En daarbij komt dat Amerikanen een broertje dood hebben aan overheidsbemoeienis.

Het volgende onderwerp op de agenda in de categorie in haaienvinnensoep... maar dat is nog lastiger te verbieden, want dan raak je ook aan culturele verschillen. Stemmen in de Chinese gemeenschap gaan al op die zeggen dat het discriminatie is. Misschien dat ze daarom wel met het verbod op foie gras zijn begonnen.

4 opmerkingen:

van Holten zei

Als je ooit een keer in Frankrijk bij zo'n ganzenboerderij geweest bent of in Afrika hebt gezien hoe ze die Haaien zinloos slachten voor die vinnen eet je het echt noooooit meer.

Anoniem zei

Klopt van Holten, en als je ziet hoe veel ganzenboerderijen er nog in Frankrijk zijn! Maar hier vergassen ze de ganzen, omdat er zoveel mensen een all-inclusive vakantie in een ver land willen...
jAap

Christel zei

Sinds ik het op TV heb gezien, hoef ik niet meer. En omdat dit een van de gebieden in de wereld is waar mensen bewust met eten omgaan, vond ik het altijd verwonderlijk dat je er zo weinig over hoorde.

Anoniem zei

Nog meer zorgen baart mij de sterfte van bijen. Hoor je daar in de VS ook over?
Grtjs jAap