maandag, april 25, 2011

It Gets Better

Gisteravond was ik bij een liefdadigheidsconcert in the Great American Music Hall. Drie bandstraden op om geld in te zamelen voor het 'It Gets Better Project'. Het hele gebeuren was georganiseerd door de 13-jarige Noah Hornik, de zoon van bekende venture capitalist David Hornik. Noah is indrukwekkende jongeman die van zijn ouders het groots denken heeft meegekregen...


Het 'It Gets Better Project' is afgelopen september gestart met een YouTube video van journalist Dan Salvage en zijn partner in reactie op de zelfmoorden van Justin Aaberg en Billy Lucas. Zij waren twee jonge tieners (13 en 15 jaar) die gepest werden op school voor hun veronderstelde sexuele geaardheid. Ze waren helaas niet de laatste tieners die een einde aan hun eigen leven maakten omdat ze voor homo uitgemaakt werden of andere manier getreiterd werden vanwege het feit dat ze homo waren of omdat dat vermoed werd.

Dan Salvage is zelf homo en wilde jongeren die nu gepest worden laten weten dat het leven beter wordt; dat het nu moeilijk is, maar dat dat niet altijd zo zal blijven en dat er genoeg mensen zijn die je accepteren zoals je bent. Die ene video leidde to duizenden andere... eerst gewone mensen die vroeger gepest zijn met hun homosexualiteit en vervolgens ook van beroemheden en uiteindelijk zelfs van president Obama. Die laatse is geen homo, maar hij is blijkbaar wel gepest omdat hij anders was.


De eerste video van Dan en Terry


De video van Barack Obama

Geen opmerkingen: