woensdag, mei 13, 2009

Tweetup

Een berichtje op Twitter wordt hier een tweet genoemd ik tweet een paar keer per dag. Nu Twitter enorm populair aan het worden is, zijn er ook steeds meer tweetups.

Een tweetup is een meetup die via Twitter is georganiseerd, en de beste vertaling voor meetup is borrel. Vaak komen ze vrij spontaan tot stand. Iemand regelt een bar of andere plek om samen te komen en zet op Twitter waar en wanneer de Tweetup is. Vrienden en volgers re-tweeten dat bericht (herhalen het op Twitter) zodat steeds mee mensen ervan weten.

Inmiddels zijn er ook Tweetups die ook via andere kanalen bekend worden gemaakt - zo worden mensen ook wel via Facebook uitgenodigd. Soms wordt er een sponsor geregeld zodat de drank gratis is. Ook dan wordt het nog een tweetup genoemd, waarschijnlijk omdat het woord zo grappig en intrigerend is.

Gisteren was ik bij zo'n tweetup die door twee journalisten en een communicatieadviseur georganiseerd was in een wijnbar in Burlingame (iets ten noorden van San Mateo, dus op weg naar huis). De bijeenkomst was erg geslaagd - er waren allerlei leuke en interessante mensen; veel bekenden en ook weer nieuwe mensen ontmoet. Ik maakte onder andere kennis met Daniel Brusilovsky, een zestienjarige ondernemer die congressen over tieners organiseerd. Slimme jongen dus; hij was er met zijn vader.

Ook typisch aan dit soort bijeenkomsten is dat er altijd wel wat mensen met camera's rondlopen om de volgende dag foto's op Flickr of Facebook te zetten. Ik heb er een paar van Terry Chay hier gekopieerd.

Daniel Brusilovsky

Met Louis Gray

Natuurlijk draagt iedereen naambordjes, en natuurlijk staat daarop jet Twitter-naam.


Harry McCracken en Marie Domingo, twee van de organisatoren

Met Sam Levin (en een mooie tas)

Met Greg Narain, met wie ik laatst Cinco de Mayo vierde.

Geen opmerkingen: