woensdag, april 10, 2013

Mist


Na het Rihanna concert bleven we in een hotel in San Jose slapen. En omdat San Jose maar een halfuurtje van Santa Cruz is, reden we daar zondagochtend heen. Rondom de stad heb je allerlei mooie parken - we kozen Wilder Range State Park om een eind te gaan wandelen. Het park bleek een mooie en ruige kustlijn te hebben. 


Helaas was het vrij mistig en daarom een nogal fris, maar de uitzichten waren er niet minder mooi om. Ik vind na al die jaren nog steeds heel bijzonder om hier zo maar even tijdens een weekend heen te kunnen gaan.

In de loop van de middag besloten we verder te gaan en wat meer van Santa Cruz zelf te zien. Toen we daar aankwamen had de zon alle mist  opgelost en was er een strakblauwe lucht. Daardoor was het zelf warm genoeg om in bikini bij het zwembad te zitten!Deze extremen zijn echt typisch for dit deel van Californie. 


Inmiddels ben ik er aardig aan gewend en weet dat ik een winterjas en een bikini moet inpakken als ik naar Santa Cruz ga. 



dinsdag, april 09, 2013

Rihanna concert

Maanden geleden al kaartjes gekocht voor het concert van Rihanna in San Jose. Bijna drie jaar geleden was haar concert zo goed bevallen, dat ik wel weer een keer wilde gaan. En net als de vorige keer, kocht ik VIP kaartjes, maar helaas zat daar geen 'meet and greet' bij. In plaats daarvan was er een VIP party dat, eerlijk gezegd, nergens op leek. Ergens in een zaaltje van het stadium waar het concert plaatsvond met wat grote foto's van de ster waar mensen verveeld aan ronde tafels zaten. Ook het concert zelf viel een beetje tegen: alles was erg ingeoefend en er was weinig spontaans bij. Maar ach, dat krijg je als je op je 25ste meer nummer een van de best verkopende artiesten allertijden bent en record na record verbreekt. Dat moet op den duur toch saai worden. Desalniettemin was het leuk om haar weer te zien - en dat vonden blijkbaar de meeste bezoekers.



dinsdag, april 02, 2013

Freedom Tower

De One World Trade Center is bijna op 'n hoogste punt. De meeste mensen noemen de wolkenkrabber de Freedom Tower, net zoals het oude World Trade Center de Twin Towers genoemd werd. Ik had er afgelopen weekend twee keer goed zicht op, want ik moest weer eens naar New York voor mijn werk.

Uitzicht op de skyline van New York met de nieuwe Freedom Tower vanaf Jersey City

 Met de Path trein naar het World Trade Center station om even te shoppen