donderdag, december 27, 2012

Shots

Voor de kerst vierde Maria haar verjaardag. Ze had vrienden uitgenodigd in een restaurant. En zoals dat hier gaat, was de helft er op de agesproken tijd en kwam de rest in de loop van de avond binnendruppelen. Sommigen aten mee, anderen kwamen voor een drankje, of twee. De stemming zat er goed en en na het eten stelde, Greg voor om allemaal een shot te doen. Nu ben ik al redelijk veramerikaniseerd, maar aan shots doe ik niet mee. Ik was de enige; verder sloeg iedereen het drankje achterover.




dinsdag, december 18, 2012

Frisdrankenwinkel

De wijk waar ik net ten zuiden van woon, The Mission, verhipt steeds meer. Je kunt nog wel zijn dat het de Mexicaanse wijk van de stad is met vele taqueria's en Mexicaanse winkels, maar langzaam maar zeker groeit het aantal restaurants, cafe's en boutiekjes. Er is zelfs een buurtbeweging die wil tegengaan dat er nog meer restaurants bijkomen op Valencia Street, één van de hoofdstaten van de Mission.

De boetiekjes en winkeltjes zijn duidelijk op een hip publiek gericht. Er zijn kleine interieurzaakjes met designmeubels, gebruikte kleding boetiekjes, een winkel toegewijd aan lomografie, en sinds kort is er ook een frisdrankenwinkel. Ze hebben er frisdank in alle mogelijke smaken. Ik ben benieuwd hoe lang zo'n zaak het vol gaat houden, maar misschien is er in San Francisco wel een markt voor...




donderdag, december 13, 2012

Verhuisd

Flipboard heeft een nieuwe kantoor. Deze week zijn we verhuisd, geheel in Flipboard-stijl: geruisloos. Maandag kwamen we op kantoor en alles was al in het nieuwe pand. Medewerkers hoefden niets te doen. Het nieuwe pand is op een minuutje lopen van het oude kantoor, net om de hoek. Het is de in de afgelopen weken totaal in Flipboard-stijl verbouwd en ingericht. Her en der moeten nog wel wat kleine dingetjes afgewerkt worden, maar het voelt goed om met z'n allen in een grotere ruimte te zitten. Hier wat indrukken:

De nieuwe ingang. We mochten het pand niet schilderen, want het is een monument. Dit pand is van 1925 en dat is hier al relatief oud. Het was oorspronkelijk een grote bakkerij.

 Een zitje voor bezoekers.

 Een vergaderruimte bij de ingang en wat extra werkplekken. Je hoeft bij Flipboard niet de hele dag achter je eigen bureau te zitten. Je kunt overal werken want iedereen heeft een laptop met Wi-Fi.

 Gezien vanaf de voordeur

 Een van de vergaderplekken die niet in een afgesloten ruimte is. Typisch Flipboard. (Of je kunt hier even gaan werken, of je lunch eten.)

En er is meteen al een presentatie

Waar de laptop staat zit ik

maandag, december 10, 2012

Schaatsen

Als je in San Francisco in de kerststemming wilt komen, kunt je het beste 'downtown' gaan, naar het centrum van de stad. Daar zijn de winkels (en palmbomen) versierd met lichtjes, linten en dennentakken, er staat een grote kunstkerstboom en je kunt er zelfs schaatsen.

Ondanks dat het vrijwel nooit vriest in San Francisco zijn er een paar ijsbanen in de winter. Een daarvan is op Union Square in het hart van downtown. We gingen er gisteravond met een hele groep naartoe; voor de meesten was het de eerste keer.

We hadden gereserveerd voor het tijdblok van 8 uur tot half tien en aan ruim een uur hadden we meer dan genoeg ijspret. De ijsbaan was bomvol en het ijs was zacht maar ik het was desondanks leuk om weer eens op de schaatsen te staan.





Naast de kerstboom ook een Menora, want het is immers ook Chanukah

Bij de ijsbaan stond ook een brievenbus voor post voor Santa Claus

Schaatsen onderbinden

En daar gaan Ember en Nicole


De hele groep


Nog even poseren op het ijs...

woensdag, december 05, 2012

Boete

Black Friday was voor mij een redelijk zwarte dag. De vrijdag na Thanksgiving wordt zo genoemd omdat heel Amerika dan op koopjesjacht gaat en winkels vaak rond die tijd uit de rode cijfers komen voor het jaar. Bovendien zien de 'malls' en winkelstraten zwart van de mensen, maar dat is een Nederlandse uitdrukking.


Ik had dus beter moeten weten toen ik me opgaf voor een gratis pedicure van eBay. Want die pedicure vond plaats in Bliss Spa, wat in het centrum van San Francisco ligt en waar dus iedereen heentrok om te winkelen op die vrijdag.

Ik zat dus hopeloos in het verkeer en er was bovendien geen parkeerplek te vinden. Toen herinnerde ik me dat ik een app heb die je laat zien welke parkeergarages nog plek hebben. En net toen ik, in het stilstaande verkeer, het op mijn iPhone opzocht waar ik zou kunnen parkeren, keek een politieagent naar me. En ja hoor, hij slingerde me op de bon. 

Op de bekeuring stond geen boete. Om erachter te komen wat me deze grap zou kosten, moest ik voor 31 december op de rechtbank van San Francisco verschijnen. Ik belde het telefoonnummer, maar kwam in een eindeloze 'loop' terecht van automatische beantwoorders. Er zat dus niets anders op dan naar het 'justice hall' te gaan. 

Daar was ik deze week iets voor half negen en er stond al een hele rij, terwijl ze voor die tijd niet open zijn. Stel je vooral geen rechtzaal en rechter voor zoals je op TV ziet. Er was alleen een ruimte met vier loketten. Aan het loket kreeg ik te horen dat de bekeuring me 160 dollar kostte en ik moest meteen afrekenen. Er komt geen aantekening of punt op mijn rijbewijs. Maar zo werd die gratis pedicure nog best duur...

maandag, december 03, 2012

Kerstsfeer

Al heb ik de kerstboom op Rockefeller Plaza dan wel niet gezien, de kerstsfeer heb ik volop opgesnoven in New York. Natuurlijk is het in Californië ook kerst, maar het lijkt minder op te vallen. Het heeft vast iets met het weer en de palmbomen te maken...

Zaterdag was ik op 5th Avenue en daar kon je over de hoofden lopen! Het is niet eenalleen een goede plek om kerstkado's te kopen, ook als je niets wilt aanschaffen is het een belevenis. Alle winkels hebben zich in kerstsfeer gehuld met versieringen, lichtjes en etalages in stemming. Voor sommige etalages stond zelfs een rij om ze te kunnen zien.