vrijdag, november 30, 2012

New York media

Ik ben in New York voor werk; om eens persoonlijk af te kunnen spreken met journalisten waar ik regelmatig contact mee heb via email, telefoon en/of Twitter. De afspraken waren vaak op de redactie van de verschillende publicaties en soms in een koffieshop, wat betekende dat ik de afgelopen drie dagen heel Manhattan een paar keer heb doorkruist.

Ik was er anderhalve dag samen met Marci, die ook een aantal interviews gaf. Zo was ik bij The New York Times, Mashable, The Verge, Marie Claire en CBS Radio. Best gaaf hoor, om journalisten op al die plekken te kennen. 

De grotere uitgevers hebben hun kantoren in Midtown (ten zuiden van de 59ste straat tot ongeveer de 23ste straat) en de nieuwere mediabedrijven zijn meer zuidelijk, in Downtown, ook wel Lower Manhattan genoemd (in Chelsea, de Village en in de buurt van Union Square.) Als we een afspraak op de redactie hadden, moesten we on in de lobby steeds identificeren en registreren. Zulke strenge security zie je in San Francisco niet zaak.

Gisteren was trouwens de dag waarop de kerstboom op Rockefeller Plaza verlicht werd. Daar konden we niet naartoe, want mensen staan er al vanaf 's ochtends vroeg voor in de kou te wachten... en bovendien hadden we andere afspraken. Een van de journalisten met wie we afgesproken zei dat vanwege d het een 'gridlock' day is.


CBS Radio


In de lift van het Condé Nast-gebouw, een van de grootste uitgevers van consumententijdschriften, waaronder Vanity Fair, Vogue en Wired.

 In de taxi langs de East River, met zicht op twee van de bruggen naar Brooklyn.


 Redactie van The Verge, een van de snelst groeiende tech blogs

Even een paar uurtjes gewerkt op ons kantoor in Manhattan, waar ik tijd had om een Instagram van het uitzicht te maken

Net genoeg tijd om te voet van de ene naar de andere afspraak te gaan. Ondanks de kou, is het tof om even door de Village en Washington Square te lopen


Marci wordt geïnterviewd door ABC Radio

De lobby van het indrukwekkende Hearst gebouw, waar we met iemand van Marie Claire hadden afgesproken. 


En dit is de lobby van The New York Times. Aan beide zijden van de gang hangen schermpjes... Bij nadere inspectie hadden ze allemaal dezelfde tekst, die eindige met deze woorden:


 Ik kon zelf niet op een liftknop drukken; dat werd voor me gedaan door iemand van de beveiliging. Ik moest alleen het scherm in de gaten houden om in de juiste lift te stappen.

zaterdag, november 24, 2012

Overdaad

Thanksgiving vierde ik dit jaar voor het eerst thuis. Denise had voorgesteld om samen een diner to organiseren en ik heb daar meer ruimte voor dan zijn dus ik speelde voor gastvrouw. Mijn enige voorwaarde was dat zij de kalkoen zou maken, want  ik heb geen idee hoe lang zo'n vogel in de oven moet. Dat deed ze met plezier want ze wilde graag haar familierecept gebruiken.

We haalden er nog wat meer vrienden bij, die allemaal een paar gerechten voor hun rekening namen. We hadden daardoor een tafel vol met allerlei traditioneel Thanksgiving eten, zoals zoete aardappels, 'stuffing', cranberry-sauce, aardappelpuree, jus en sperziebonen. En om het af te maken, hadden we 'pecan pie' en appeltaart voor dessert. We hadden zoveel eten, dat iedereen een volledige maaltijd mee naar huis kon nemen naar afloop. Overdaad hoort ook bij Thanksgiving...

 Het begon allemaal in de keuken...

 Dominicaanse kalkoen


 Vervolgens aan tafel met z'n zessen

 Dessert in the oven...
En toen schoven er nog twee aan. 

dinsdag, november 20, 2012

The Dish

Laatst hadden we het op kantoor over wat iedereen doet om fit te blijven. Het bleek dat Marci drie keer per week een uur wandelt in de heuvels Stanford voor ze naar kantoor gaat. Daar is een grote satellietschotel die je vanaf de snelweg kunt zien, en blijkbaar is er een pad van vijf kilometer omheen. De schotel en het park eromheen staan bekend als The Dish.


En in een spontane bui zeiden mijn collega's Deema, Mia en ik dat we dat ook wel eens willen doen. Geen van ons had die schotel al eens van dichtbij gezien en een hike voor het werk klonk aantrekkelijk. Vandaag voegden we de daad bij het woord. Omdat we alledrie in San Francisco wonen, reden we samen naar Stanford waar we om half 8 hadden afgesproken. Het was dus vroeg vanochtend...

Maar het was de moeite waard. Het was heerlijk om even een frisse neus te halen en van de mooie uitzichten te genieten.

 Het was een bewolkte, zelfs een beetje regenachtige dag. Hierboven een typisch uitzicht van vanochtend. Hieronder een aantal kiekjes die ik met apps bewerkt heb... want ik kan het niet laten.




dinsdag, november 13, 2012

Cazadero

Afgelopen weekend weer eens van de prachtige omgeving ten noorden van San Francisco genoten. Karen had er een huis gehuurd in Cazadero en een aantal vriendinnen uitgenodigd. Het was hoog gelegen, dus we hadden een prachtig uitzicht vanaf het grote balkon. 


De omgeveing was er prachtig enhet was het nog warm genoeg om in een T-shirt in de zon te zitten op het balkon. Heerlijk relaxt... en 's avonds kookten we samen, keken we een film en speelden we gezelschapsspellen. Zaterdag maakten we een lange wandeling door de wijk waar het huis stond, en verder was het vooral relaxen in en om het huis. Zondag reden we naar Armstrong Redwoods, dataan de rand van Guerneville ligt, waar we even stopten voor koffie. Het was een prachtige dag voor een hike.









donderdag, november 08, 2012

Genetisch manipulatie

Wie mijn blog leest, weet inmiddels dat men hier niet alleen naar de stembus gaat om een president te kiezen. Er wordt ook voor zetels in het congres en de senaat gestemd, er zijn allerlei lokale verkiezingen en, met name in Californië, zijn er een heleboel referenda.

Eén van de referenda op het stembiljet hier ging over genetisch gemanipuleerd voedsel. Kiezers werden gevraagd voor of tegen te stemmen op het verplicht vermelden van genetisch gemanipuleerde gewassen op de verpakking van etenswaren. Tot mijn verbazing wonnen de tegenstemmers. We zullen voorlopig niet weten of er in een blik soep, zak nootjes of flesje sap ingrediënten zitten die genetisch gemanipuleerd zijn.

Deze uitslag heeft deels te maken met de campagnes die gevoerd zijn... en met name hoe groot het budget was voor campagnes. Een aantal grote bedrijven die 'gezonde' produkten op de markt brengen blijken heel wat geld te hebben gepompt in reclame tegen het referendum. Op Facebook ging een overzicht de ronde waarin je precies kunt zien wie hoeveel aan welke campagne gegeven heeft. Handig overzicht voor de volgende keer dat ik naar de supermarkt ga, want ik ga ervan uit dat de bedrijven die tegen waren zelf genetisch gemanipuleerde gewassen gebruiken.

Overigens is er een discussie gaande of deze manier van beslissingen nemen nog wel werkt zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Het referenda systeem in Californië is er om gewone burgers een kans te geven om belangrijke zaken op de agenda te zetten, maar in werkelijkheid hebben bedrijven en andere spelers met grote belangen en diepe zakken het overwicht.

woensdag, november 07, 2012

Verkiezingsuitslag

Sinds het begin van het jaar heb ik geen kabeltelevisie maar. Inmiddels heb ik wel een antenne waarmee ik acht of negen zenders kan ontvangen. Ik mis het niet, want ik kijk weinig TV en de paar programma's die ik wil zien, bekijk ik op mijn iPad.

Er zijn maar een paar momenten, waarop ik de kabel mis en gisteravond was zo'n moment. Hoewel ik via de antenne verschillende zenders ontvang die de verkiezingsuitslag uitzonden, wilde ik het liefst CNN kijken. Maar daar is een simpele oplossing voor: bij vrienden kijken. En da's eigenlijk nog gezelliger ook.

Net als vier jaar geleden, hebben de media bol gestaan over de verkiezingen. Waar met name over gerapporteerd wordt, is de race zelf: wie er voor ligt in de peilingen, waarom welke taktieken daar invloed op hebben en of een aanval in de media al dan niet effectief is. Het gaat veel minder om beleidsvoorstellen en ideeën voor de komende vier jaar.

Het viel me op dat er in de media veel aandacht was voor 'early voting'. In veel Amerikaanse staten gaan de stemlokalen al dagen voor de verkiezingsdag open, en dat is naast de mogelijkheid om per brief te stemmen. In veel gevallen staan er lange rijen om te kunnen stemmen. De Republikeinen hebben in heel wat staten en stemdistricten de regels voor vroeg stemmen willen veranderen, wat ze er niet altijd doorheen kregen. Ook probeerden ze de vormen van identicatiebewijs in te perken. Het werd alom gezien als een manier om Democratische stemmers bij de stembus weg te houden.

Gelukkig hebben al deze kunstgrepen niet mogen baten. Hier in San Francisco was iedereen door het dolle dat Obama herkozen was. En er was meer om blij om te zien: in vier staten stemden de kiezers voor het openstellen van het huwlijk voor homo's en lesbiennes, wat het totaal op negen staten brengt. En in twee staten zijn de stemmers voor het legaal maken van marijuana voor recreatief gebruik.

maandag, november 05, 2012

Mitchell's

We hadden nog zin in een toetje toen we langs Mitchell's ijssalon kwamen. Daar hoor ik zo lang ik hier woon over dat ze het beste ijs van San Francisco maken. Hoog tijd om het zelf eens te proeven... en het was er de perfecte avond voor, want gisteravond was het nog verrassend warm toen we van het restaurant naar huis liepen op onze teenslippers langs.

De zomer in San Francisco duurt maar kort en loopt van begin oktober tot midden november. In die periode vallen de warmste dagen van het jaar... een meestal ook een paar warme zomeravonden, al blijven die zeldzaam in de stad.

Er stond een rij tot buiten de deur. We moesten een nummertje trekken, maar dat gaf ons de tijd om de tientallen smaken te bestuderen: zoete yam, groen thee, gember pindakaas... maar ook vanille en chocolade in allerlei varianten. Ik koos voor mango en banaan. Mmmm.

en dit waren twee kleine bolletjes...

donderdag, november 01, 2012

Luxe

Omdat Napa zo leuk is, gingen we daar weer heen voor mijn verjaardag. Deze keer niet om wijn te proeven, maar voor een fietstocht, massage in een kuuroord en een heerlijk diner. Dat zijn ook dingen waar het wijngebied bekend om staat.

We reden in de ochtend naar Yountville, een van de leukste plaatsjes in Napa Valley. Daar huurden we fietsen een reden door de wijgaarden. Natuurlijk konden we het niet nalaten om toch even bij Silver Oak te stoppen om een paar van hun Cabernets te proeven.

Vervolgens naar Villagio voor een massage. Na afloop kregen we champagne en konden we nog van de sauna en jacuzzi genieten in dit superdeluxe kuuroord.

Alsof dat nog niet genoeg was, gingen we 's avonds uit eten bij Redd. Yountville is maar heel klein, maar het barst er van de goede restaurants. Redd, met een Michelin-ster, is er daar zeker een van.

En om het helemaal af te maken, bleven we overnachten in Bardesonno. Echt een geweldig hotel: de service is super en vriendelijk en de kamers zijn smaakvol ingericht met openhaard en jacuzzi. Echt de klapper op de vuurpijl.



Silver Oak