maandag, juli 30, 2012

Goed doel

Hollywood lonkt naar Silicon Valley, en Silicon Valley flirt met Hollywood. De filmindustrie kan niet meer zonder technologie en elk internetbedrijf weet: 'content is king'. De kruisbestuiving groeit, mede omdat steeds meer sterren de impact van social media als Twitter en Facebook intdekken. Daarbij komt dat nerds het best spannend vinden om het beroemdheden op te trekken.

Mede daarom koos actrice Eliza Dushku, bekend van o.a. de TV series 'Dollhouse' en 'Buffy the Vampire Slayer', San Francisco voor de lancering van haar nieuwe goede doel, THRIVE-Gulu. Ze deed het samen met regisseur Joss Whedon. THRIVE-Gulu zet zich in voor slachtoffers van burgeroorlog in Uganda.

Door de introductie met een feestje in San Francisco te vieren, hoopten de organisatoren op extra veel aandacht in social media; op Twitter, Facebook, Instagrams en blogs. Maar misschien nog belangrijker: ze mikten duidelijk ook op de meer welgestelden in Silicon Valley om geld op te halen voor het goede doel. Er liepen inderdaad wat hot-shots rond. En de band Randi Zuckerberg, die haar broer Mark Zuckerberg Facebook hielp oprichten, speelde er.. Zij had een parodie geschreven op 'Call me maybe' van Carly Rae Jepsen, getitled 'fund me maybe.'





zondag, juli 22, 2012

Bowlen

De laatste tijd willen allerlei vrienden gaan bowlen want San Francisco is twee bowlinghallen rijker en ze zijn allebei nogal hip en trendy. Afgelopen vrijdag gingen met groep naar Lucky Strike, een van die nieuwe, hippe tenten. Je komt binnen in een enorme bar met daarachter een aantal bowlingbanen die wat minder fel verlicht zijn dan in een traditionele bowlinghal. En alles was computergestuurd; je hoeft zelf niet meer de stand bij te houden. En natuurlijk is er vriendelijke bediening die je bestelling komen opnemen.

zaterdag, juli 21, 2012

2 jaar

Het is alweer twee jaar geleden dat we Flipboard voor het eerst aan de wereld lieten zien. En dat vierden we deze week met een groot feest. We hadden vrienden, buren en familie uitgenodigd voor een barbecue met band op ons parkeerterrein. Iedereen was welkom en er was entertainment voor jong en oud. We hadden T-shirts en zonnebrillen om weg te geven, je kon beertjes winnen met een grijpmachine en er was een foto-booth. Ik denk dat er zo'n 500 mensen waren, dus het was een gezellige boel.









Foto's zijn gemaakt door Michael O'Donnell van ZatPhoto

maandag, juli 16, 2012

BBQ

Giseren hadden Ember en Dee een barbecue gerorganiseerd. Echt typisch voor de tijd voan het jaar. Dee heeft er ook echt het huis voor, even buiten San Francisco in Brisbane. Net ver genoeg om geen last van de mist te hebben, en hoog genoeg in de heuvels om uitzicht op de stad te hebben. 


vrijdag, juli 06, 2012

Kanoën

De '4th of July' viel dit jaar op een woensdag, dus helaas was er geen lang weekend van te maken. Maar het is ook de rustigste week van het jaar (na zesen half jaar hier weet ik dat inmiddels) en ik kan gemakkelijk vanaf elke locatie werken zolang ik mijn iPhone heb. Dus toen Karen vroeg om langs te komen in Forrestville, waar ze een huis gehuurd had, was de beslissing snel gemaakt. Deze tijd van het jaar is het namelijk erg fris in San Francisco, maar lekker warm even erbuiten.

Forrestville, ligt anderhalf uur rijden ten noorden van de stad, vlakbij de Russian River. Vandaar reden we woensdagochtend naar Healdsburg om op een kano te stappen en stroom afwaarts te varen, terug naar Forestville. Daar deden we een uur of vijf over, want we maakten af en toe een stop om even in het water af te koelen. Op de rivier is geen schaduw dus we waren de hele dag is de felle zon en het was een graad of 32.






maandag, juli 02, 2012

Foie gras

Vanaf vandaag is foie gras officieel verboden in Californie. Ik weet nog dat toen Annerie en Marije hier twee jaar gelden waren het hen opviel hoeveel restaurants het op het menu hadden staan. Ze vonden het smakeloos, want in Nederland wordt ganzenlever natuurlijk al jaren niet meer gegeten vanwege de dierenmishandeling die er voor nodig is om het product te maken.

Hier in de lokale media is er best veel om te doen. San Francisco is aan de ene kant een culinair mecca maar het barst hier ook van de milieubewuste mensen. En daarbij komt dat Amerikanen een broertje dood hebben aan overheidsbemoeienis.

Het volgende onderwerp op de agenda in de categorie in haaienvinnensoep... maar dat is nog lastiger te verbieden, want dan raak je ook aan culturele verschillen. Stemmen in de Chinese gemeenschap gaan al op die zeggen dat het discriminatie is. Misschien dat ze daarom wel met het verbod op foie gras zijn begonnen.