dinsdag, augustus 30, 2011

Berkeley Hills

Zondag zou ik een hike gaan maken met Monica in een van de parken in de East Bay. We besloten naar Tilden Park in de heuvels van Berkeley te gaan, maar op weg daar naartoe veranderden we het plan. We parkeerden de auto in de woonwijk die je doorrijdt om in het park te komen om daar een wandeling te maken.

We hebben bijna twee uur lang langs kasten van huizen gelopen, allemaal met prachtig uitzicht over Berkeley, de baai en in de verste zelfs San Francisco. Ik had al vaker gehoord van de 'Berkeley Hills' en wat voor dure buurt dat is en nu zag het eigenlijk eens met eigen ogen. Het deed me een heel klein beetje aan Aerdenhout denken.

Op de terugweg reden we met de auto alsnog even door Tilden Park, waar ik zeker nog een keer terug wil komen. Prachtige natuur op een halfuurtje rijden van huis.

Woonwijkje...

Je ziet veel huizen in deze stijl in de Berkeley Hills

...maar ook modernere.




Huis met uitzicht... als je goed kijkt, zie je San Francisco in de verte onder een laag mist. 

Even uitstappen in Tilden Park om van een NOG prachtiger uitzicht te genieten


 
Genomen met een van mijn nieuwste foto-apps (voor panorama foto's) op mijn iPhone


zondag, augustus 28, 2011

Instawalk

Gisteren deed ik mee aan een 'Instawalk'. Een groepje Instagram-gebruikers kwam samen om wandeling door de

stad met camera te maken; niet een grote spiegelreflex, maar een iPhone met daarop Instagram en andere foto-apps. Ik wist ervan omdat ik de aankondiging op Instagram zelf gezien had. Afgelopen voorjaar was ik ook al eens bij een picknick met een groepje Instagram-fotograven. Een van hen had deze wandeling georganiseerd - zijn internet-naam is Doc Pop en hij is een van de beste en meest fanatieke Instagrammers.

We verzamelden bij de Apple winkel. Doc Pop nam ons eerst mee naar het kantoor van hetbedrijf waar hij werkt, om ons uitleg te geven over een Synthcam, een foto-app waarmee me meer diepte in je foto's kunt creƫren. Daarmee hadden we allemaal iets om mee te experimenteren tijdens onze wandeling naar de Ferry Building. Hier het resultaat:


En hier zijn Instagrams gemaakt door andere deelnemers waar ik in voorkom:






donderdag, augustus 25, 2011

Genomineerd

Ik heb hier wel eens laten weten dat ik ook een Tumblr blog bijhoud, maar
dat weten verder weinig mensen. Ik heb het nog nooit aan de grote klok gehangen en ik tweet er bijvoorbeeld niet over zoals veel anderen doen.

Desondanks is ie door iemand bij 'SF Weekly' ontdekt, want de blog is genomineerd voor een SF Weekly Web Award! Geen idee waarom ze mijn blog daarvoor uitgekozen hebben...

dinsdag, augustus 23, 2011

Aardbevingen


Er was vandaag een aardbeving aan de oostkust. Ik was net met iemand in New York aan de telefoon toen het gebeurde. Ze brak het gesprek abrupt af omdat haar gebouw geƫvacueerd werd. Ik wist in eerste instantie natuurlijk niet waarom, maar zag al snel op Twitter dat allerlei mensen het over een aardbeving in Virginia hadden. Hij bleek in 22 staten te voelen te zijn, maar met 5.8 op de Schaal van Richter was de schade erg beperkt.

Schijnbaar komen dergelijke aardbevingen een keer in de honderd jaar aan de oostkust voor. En het was waarschijnlijk de zwaarste beving aan de oostkust ooit. Hier in het westen zijn ze veel gebruikelijker en maken we ze van die sterkte elk jaar wel een keer mee. Er werden daarom al snel grappen gemaakt over de paniekerige reactie in het oosten. Zo deed deze foto met bijschrift de ronde op internet:

De verwoesting van de aardbeving

Overigens voelde ik hier net een aardbeving, terwijl ik dit zit te schrijven. Meteen op Twitter gecheckt en ja hoor. Een kleintje maar, al was in in San Francisco duidelijk te voelen. Het was in ieder geval niet de 'big one' waar mijn collega's het vanochtend over hadden... want bijna elke aardbeving doet mensen hier realiseren dat er elke 100 jaar een hele grote aardbeving in de Bay Area plaatsvindt. En de laatste grote in San Francisco vond plaats in 1906.

donderdag, augustus 18, 2011

18

Mijn nieuwste collega is maar tijdelijk aan de slag bij Flipboard - het is haar vakantiebaantje. Ze is net klaar met highschool en gaat na de zomer studeren aan Stanford. Ze werd deze week 18; officieel volwassen. Dat is ook hier een mijlpaal, ondanks dat je met 16 al mag auto rijden en pas met 21 alcohol mag drinken. Toch krijgen Amerikanen op hun 18de er verschillende rechten en plichten bij.


Zo mag je hier vanaf je 18de stemmen, kan je opgeroepen worden om in een rechtbank-jury zitting te nemen en moet je belastingaangifte doen. Daarnaast mag je een auto op je naam hebben, onroerend goed bezitten en contracten aangaan.

Als achtienjarige kun je ook als volwassene vervolgd worden, mocht je een misdrijf begaan. Winkeldiefstal kan leiden tot een gevangenisstraf in plaats van een waarschuwing. Je kunt ook de anderen 'ge-sue-ed' worden... (een civiele rechtzaak kan tegen je aangespannen worden).

In sommige staten kun je je ook strafbaar maken door op je 18de met iemand naar bed te gaan die nog geen 18 is. Als een meerderjarige sex heeft met een minderjarige, maakt de meerderjarige zich schuldig aan 'statutory rape'. Daar staat gevangenisstraf op en als je veroordeeld wordt, je wordt voor de rest van je leven opgenomen in publieke het 'sex offenders' dossier.

In California en de meeste andere staten mag je op je 18de ook een geweer kopen. Voor een pistool moet je in de meeste gevallen 21 zijn.

maandag, augustus 15, 2011

Jane's verjaardag

De afgelopen twee jaar, hebben we elke zomer een paar weekenden in het huis van Jane doorgebracht met een groep vriendinnen. Dit jaar deden we dat ter ere van haar verjaardag. Heerlijk relaxen in de Santa Cruz Mountains, met barbecue, kampvuur, (dans)muziek, cocktails en goede gesprekken. Voor het naar bed gaan even in de hot tub en de volgende dag een flinke wandeling gemaakt. En dat alles op anderhalf uur rijden van huis. Je hebt hier dan wat minder vakantiedagen, maar met zoveel vakantiebestemmingen op een steenworp afstand, heb je die ook niet zo nodig.

Gezellig bijkletsen op het nieuw aangelegde terras

Een van de weinige foto's die 's avonds genomen zijn.

Zondagochtend trokken we erop uit



Heidi was over uit Chicago

donderdag, augustus 11, 2011

Medisch marijuana

Op weg terug naar San Francisco van Guerenville moesten we even tanken. Daar zag ik dit billboard. Typisch California, waar marijuana voor medisch gebruik legaal is. Van vrienden hoor ik dat het niet al te moeilijk om een medische marijuana-kaart te krijgen, waarmee je het spul kunt kopen en in bezit mag hebben. Je ziet het ook aan dit bord: een plaatselijke arts adverteert er zelf mee!

woensdag, augustus 10, 2011

Feestweekend


Vrijdag had ik vrijgenomen voor een mini-vakantie in Guerneville. Als je mijn blog een

beetje volgt, weet je dat ik er elke zomer wel een paar keer heenga. Deze keer was het vanwege de verjaardag van Marina en Denise (rechts op de foto). Ter gelegenheid daarvan hadden ze een groot huis gehuurd voor een lang weekend met vriendinnen. Donderdagavond reed ik met Ember ernaar toe - we waren die eerste avond met z'n achten; zaterdag was de groep uitgegroeid tot zo'n 25 meiden.

Vrijdagochtend moest ik nog wel wat dingen voor werk afronden, maar ik was niet de enige. Bijna iedereen maakte dankbaar gebruik van de Wi-Fi in het huis. Rond lunchtijd gingen de laptops dicht en gingen we het dorp in voor de opening van Big Bottom Market, een zaak van een vriendin, Crista. Ember heeft al het grafisch ontwerp ervoor gedaan, inclusief de website. Allerlei wijnboeren kwamen met flessen wijn om te proeven en er waren allerlei lekker hapjes.

Zaterdag, toen de meeste gasten kwamen, barste het feest los. Overdag wat wedstrijdjes en watergevecht, gevolgd door een barbecue. 's Avonds werd er gedanst - we hadden zelf een echte DJ onder ons. Afijn, je ziet wel aan de foto's dat er genoten is... Weer een typisch voorbeeld van het Amerikaande principe 'work hard, play hard.'



In Big Bottom Market


Zaterdagmiddag: het roze team

Met Nicole van het groene team

Het ging hard tegen hard...


Zaklopen....

Biertje na de inspanning


Met Nicole


Met Denise (een andere dan de jarige job)


Bijna tijd voor de barbecue


DJ Gray


Brunch op zondag voordat we weer naar huis gingen.