zondag, juni 26, 2011

SF Pride

Gay Pride weekend zit er weer op. Aan de manier waarop ik het dit jaar heb gevierd, merk ik dat ik
helemaal ingeburgerd ben. Terwijl vijf jaar geleden, toen ik hier net woonde, ik dacht dat Gay Pride vooral bestond uit de Gay Pride Parade (optocht) op zondag en het festival rondom het Civic Center, weet ik inmiddels
wel beter. Ik vier Pride inmiddels als een echte San Franciscan...

Dat betekent dat het eerste feest op vrijdagavond was...
nou ja, twee feesten. Eerst naar dot429 en vervolgens
Unity. (Natuurlijk waren er ook feesten op donderdagavond en er was ook een heel filmfestival in de week voorafgaan aan Pride, maar daar heb ik het niet over...).

Zaterdag ging ik met Jen rond het middaguur weer op pad. En terwijl er een groot feest in Dolores Park is voorafgaand aan de Dyke March, gingen wij naar een feest van Emily en Teresa waar heel veel vrienden en bekenden waren. Er was volop te eten en te drinken in de binnenplaats en het weer werkte mee - dat weet je maar nooit deze tijd van het jaar in San Francisco.

Rond half vier gingen we twee blokken verderop naar het feest van Elena - inmiddels waren we met een hele groep. Ruim honderd mensen in de achtertuin... Ik had al vaker over dit feest
gehoord, want ze doet het al jaren, maar was zelf nog nooit geweest.

Tegen zessen verlieten we dat feest en liepen we in de richting van het park om even de sfeer te proeven en besloten verder te lopen naar een plek ergens langs de roete van de Dyke March, waar we allerlei bekende gezichten langs zagen komen. We sloten ons aan en liepen een stuk
mee, tot aan Market street. Daar ging de stoet links en wij naar rechts om naar restaurant 2223 te gaan. Nooit geweten, maar dat is blijkbaar een verzamelplek voor lesbiennes op deze dag,
want het stond er bomvol met vrouwen. De hele dag hielden we met elkaar contact via sms zodat er altijd wel iemand was die wist waar het te doen was.

Ik maakte het niet te laat gisteren omdat ik vanochtend meeliep in de Gay Pride Parade. Cathy had me gevraagd om GLAAD mee te vertegenwoordigen. Het leek me leuk om dat eens te doen, want ik had nog nooit in de optocht meegelopen. Het was erg gaaf om langs duizenden juichende mensen te lopen.

Na afloop gingen we naar Zuni Cafe, wat op zonderochtend al jaren dé plek is voor leuke vrouwen. Het is zo populair dat de hele stoep voor het restaurant vol staat. Gezellige boel.

Officiele foto's van het dot429 feest


Feestje in Elana's achtertuin

Op naar de volgende bestemming, hier met Cathy, Jen, Melissa en Jane

In Dolores Park met Ember, Dionne, Nicole, Melissa en Cathy

Zondagochtend: wachten op de start van de Parade

Ons groepje had zich iets minder uitgedost...

Ik ben er klaar voor

Het publiek lang de route

Als Amerikanen iets organiseren, doen ze het goed. Deze man, en verschillende anderen, zorgden ervoor dat er niet te grote gaten vielen in de optocht.

Wij liepen in het juiste tempo, met voor en achter ons lokale politici.


Iedereen draagt z'm steentje bij... zij is van de beveiliging.

Met Cathy bij Zuni

woensdag, juni 22, 2011

Leaf

Op weg naar een bespreking in Mountain View, reed ik gisteren achter een Nissan Leaf. Als dochter van een garagehouder, viel ie me meteen op omdat het een aparte verschijning is en ik 'm nog niet eerder op de weg had gezien. Toen ik zag dat het de Leaf was, wist ik dat het inderdaad een bijzindere auto was...


Het is namelijk een elektrische auto is. Daar begint langzaam maar zeker interesse voor komen. Niet alleen voor de snelle racewagens zoals de Tesla die hier uit Silicon Valley komt, maar consumentenbakken. Naast de Leaf heeft Chevrolet de Volt, waar ook veel interesse voor is.

Ik weet niet hoe het in de rest van de VS is, maar hier in Silicon Valley staan mensen te popelen. Er is hier van nature veel interesse in nieuwe technologie en dit deel van het land is ook er milieubewust. Ik weet niet zeker of hij het was, maar de bestuurder leek erg op Larry Page, de baas van Google.... Hoe dan ook, mijn collega was totaal verbaasd in mijn belangstelling voor auto's.

Toen ik terug op kantoor kwam en mezelf op de hoogte bracht van het laatste nieuws, bleek TechCrunch (een van de meest vooraanstaande sites voor technologienieuws) net een nieuw verhaal over de auto geplaatst te hebben. Ik liet het stuk aan mijn collega zien om aan te tonen dat we echt een bijzondere auto hadden gezien, maar ik geloof niet dat ze onder de indruk was. Jeep-rijder...

vrijdag, juni 17, 2011

Dermatoloog

Voor mij is naar de dermatoloog gaan net zoiets als naar de tandarts gaan: elk halfjaar even op controle. Sinds ik bij Flipboard in dienst ben, heb ik een nieuwe ziektekostenverzekering, Blue Shield of California, en die dekt mijn dermatoloog niet. Tja, hier ben je van je werkgever afhankelijk voor je verzekeraar en van je verzekeraar voor de artsen die je kunt bezoeken.

Ik had overigens wel naar mijn oude arts kunnen gaan, maar doen moet ik 30 procent zelf bij betalen voor alle behandelingen en dat kan hier in Amerika aardig oplopen. Ik vond en nieuwe dermatoloog niet ver van kantoor. Wel zo handig. Heb ik meteen een soort van 'second opinion'.

dinsdag, juni 14, 2011

Het goede leven

Sorry als de blog wat saai wordt, maar afgelopen zondag was ik weer in Napa Valley. Het is ook zo dichtbij... Het was mooi weer en een vriendin, Ember, vroeg of ik zin had mee te gaan naar een concert van Edie Carey in de buurt van Calistoga.

We vertrokken om 11 uur en deden het rustig aan: sloegen af bij Yountville om even wijn te proeven bij Cliff Lede. Niet aan de bar met tientallen andere dagjesmensen, maar lekker in de tuin. We namen onze tijd voor vier heerlijke wijnen.

We deden er zo lang over dat we geen tijd hadden voor lunch in een restaurant. In plaats daarvan kochten we wat kaasjes, brood en andere snacks voor een picknick tijdens het concert.

Tegen half drie kwamen we bij de Branch House aan, waar het concert was. Het bleek een prive-huis van twee vrouwen te zijn, die duidelijk goed in de slappe was zitten. Het zelf was nog best bescheiden, maar het staat op een enorm stuk land met prachtig uitzicht op de bergen. Er was een prachtig zwembad en het concert vond plaats in het amphitheater. Een huis met een amphitheater zegt genoeg... niet? Kortom: een perfecte zondag.

Het proeflokaal van Cliff Lede

Uitzicht vanuit het proeflokaal


Uitzicht en zwembad van het Branch House

Het concert. Als je goed kijkt zie je rechts zitten; derde rij van onder.

Dit zagen we tijdens het concert

vrijdag, juni 10, 2011

Juridische zaken

Een van mijn collega's merkte laatst op dat hij in verschillende juridische zaken verwikkeld is. Hij is programmeur en draait al een tijdje mee in Silicon Valley en dan kom je vroeg op laat met advocaten in contact.

Een zaak gaat over een patent voor een uitvinding die hij gedaan heeft toen hij bij een groot IT bedrijf werkte. Hij heeft er een dozijn op zijn naam staan, maar als je bij een bedrijf werkt, gaan de rechten naar je werkgever. In dit geval wil die werkgever dat hij met terugwerkende kracht een aantal zaken in het patent aanpast en daar gaat hij niet mee accoord.

Een andere zaak gaat over de verkoop van een startup waar hij een aantal jaren geleden werkte. Zoals gebruikelijk in Silicon Valley, had hij aandelen in de zaak en nu het bedrijf verkocht is, zou haar daar geld van beuren. Alleen de oprichter van de zaak houdt allerlei kosten in die zorgen voor een aanzienlijk lagere opbrengst voor mijn collega. Alle medewerkers en oud-medewerkers van het bedrijf zijn gedupeerd en vechten die gang van zaken aan.

dinsdag, juni 07, 2011

WWDC

Gisteren is WWDC begonnen, Apple's jaarlijkse conventie voor software-ontwikkelaars en pertners. Steve Jobs kondigde hier vorig jaar de iPhone 4 aan. Dit jaar hield hij er ook weer de belangrijkste presentatie, waarin hij onder andere nieuwe software voor de iPhone en Apple's iCloud bekend maakte.


Een aantal van onze programmeurs gingen erheen. Ik volgde het nieuws via Twitter en blogs.'s Avonds ging ik wel naar een van de after-party's, net als een van onze mensen op werving en selectie.

Wij zijn op zoek naar iOS programmeurs. En wij zijn niet de enige die mensen aan het aannemen zijn... toen ik over Highway 101 van Palo Alto naar San Francisco reed, zag ik maar liefst drie billboards van snelgroeiende startups met daarop de boodschap "we are hiring".
Eerst Groupon, gevolgd doorZynga en RockYou. En AOL heeft er een in de andere richting. Als bedrijven borden langs de snelweg nodig hebben om personeel aan te trekken, weet je dat het wel goed zit met de banenmarkt. Hier in Silicon Valley althans.

zondag, juni 05, 2011

Etentje

Zaterdag vierde Jeri haar verjaardag met een etentje. De avond begon gezellig in de keuken met een glaasje wijn erbij en werd voortgezet aan tafel. Volop interessante gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen.


We hadden het onder andere over hoe voeding in de VS geproduceerd wordt. Iedereen aan tafel is erg bewust daarmee bezig en het totaal niet eens met de genetische manipulatie in Amerikaanse landbouwproducten. Ook als een product biologisch verbouwd is, kan er sprake zijn van genetische gemanipuleerd mais of tarwe.

Mijn tafelgenoten denken dat er daarom veel meer mensen in Amerika die allergisch zijn voor gluten. Blijkbaar wijkt de verhouding koolhydraten en proteine in genetisch gemanipuleerd mais erg af van gewone mais.
Ik kan het allemaal niet verifieren, maar feit is dat ik hier veel meer mensen ken met gluten-allergie. En als je, zoals veel Amerikanen, nooit zelf kookt, is de kans groot dat je inname van dat soort producten hoger is.

Tijdens mijn bezoeken aan San Francisco voordat ik hier woonde, viel me altijd op hoe bewust mensen hier bezig zijn met voeding en hoe ze op de hoogte zijn van de belangen van de voedingsindustrie die invloed hebben op wetgeving. En hoe veel van hen bereid zijn veel meer geld uit te geven aan biologisch eten. Ik vond het destijds een beetje overdreven. Maar nu ik hier al jaren woon, begrijp ik het veel beter.

vrijdag, juni 03, 2011

Donuts

Het was vandaag National Donut Day. Het zullen de donutbakkers van Amerika zijn geweest die deze dag hebben uitgeroepen om de verkopen te stimuleren. Het is geen bekende feestdag hoor, maar bij Flipboard doen we graag mee als er iets te vieren valt. Dus 's middags kwam er een collega met een aantal dozen van Krispy Kreme op kantoor... Ze zaten vol met verschillende donuts.


Ik had nog nooit een Krispy Kreme donut op, maar had er al veel over gehoord. Volgens vrienden zijn ze veel lekkerder dan die van Dunkin Donuts. Deze twee ketens zijn concurrenten van

elkaar - blijkbaar hebben mensen aan de oostkust een voorkeur voor de een of de ander. Hier had je tot voor kort geen Dunkin. Bovendien zijn donuts aan de oostkust een stuk gangbaarder dan hier.


Ondanks dat ik geen fan ben van donuts, wilde ik wel even proeven; en ze waren inderdaad heerlijk! Deze hadden geen gat in het midden, maar waren meer zoete broodjes. Heel vers... nog warm zelf. Mmmm.