donderdag, april 28, 2011

Borsten

Laatst was het kledingmerk Abercrombie & Fitch in het nieuws omdat ze dit seizoen push-up bikini's voor jonge meisjes verkopen. Zo kan een zevenjarige eruit zien alsof ze al borsten heeft. Het was vooral de kritiek die ze hierop kregen die het nieuws haalde. Het bedrijf veranderde daarop de naam van het product, maar de bikini's zijn nog steeds te koop.


Een week later ontstond er wat ophef over een nieuwe pop, waarmee meisjes (of jongens) kunnen imiteren dat ze borstvoeding geven. Wat mij betreft, iets heel anders ondanks dat het allebei met borsten te maken heeft: waar de push-up bikini kinderen sexualiseert, leert een borstzuigende pop kinderen juist iets natuurlijks.

Ik weet natuurlijk niet wie de ophef maakt over de twee producten. Er zal best een overlap zitten tussen de klagers over de bikini en de pop, maar er zijn gelukkig ook heel wat mensen die, net als ik, het verschil zien. Hier in mijn omgeveing in ieder geval wel.

maandag, april 25, 2011

It Gets Better

Gisteravond was ik bij een liefdadigheidsconcert in the Great American Music Hall. Drie bandstraden op om geld in te zamelen voor het 'It Gets Better Project'. Het hele gebeuren was georganiseerd door de 13-jarige Noah Hornik, de zoon van bekende venture capitalist David Hornik. Noah is indrukwekkende jongeman die van zijn ouders het groots denken heeft meegekregen...


Het 'It Gets Better Project' is afgelopen september gestart met een YouTube video van journalist Dan Salvage en zijn partner in reactie op de zelfmoorden van Justin Aaberg en Billy Lucas. Zij waren twee jonge tieners (13 en 15 jaar) die gepest werden op school voor hun veronderstelde sexuele geaardheid. Ze waren helaas niet de laatste tieners die een einde aan hun eigen leven maakten omdat ze voor homo uitgemaakt werden of andere manier getreiterd werden vanwege het feit dat ze homo waren of omdat dat vermoed werd.

Dan Salvage is zelf homo en wilde jongeren die nu gepest worden laten weten dat het leven beter wordt; dat het nu moeilijk is, maar dat dat niet altijd zo zal blijven en dat er genoeg mensen zijn die je accepteren zoals je bent. Die ene video leidde to duizenden andere... eerst gewone mensen die vroeger gepest zijn met hun homosexualiteit en vervolgens ook van beroemheden en uiteindelijk zelfs van president Obama. Die laatse is geen homo, maar hij is blijkbaar wel gepest omdat hij anders was.


De eerste video van Dan en Terry


De video van Barack Obama

donderdag, april 21, 2011

Birther

Volgend jaar zijn er weer presidentsverkiezingen in de VS. Daar gaat het al dagelijks over in het nieuws, ondanks dat niemand zich nog officieel kandidaat heeft gesteld, buiten Obama. De Republikeinen zijn nog aan het afwachten. Dat was vier jaar geleden wel anders.


Degene die het dichtste bij een kandidaatstelling komt is Mitt Romney, die in het in 2008 tegen McCain opnam in de voorverkiezingen. Hij heeft een onderzoekscommissie ingesteld die moet bepalen of bij inderdaad een gooi naar het presidentschap moet doen.

Daarnaast spelen nog wat anderen openlijk met de gedachte om zich kandidaat te stellen: natuurlijk Sarah Palin, maar ook Donald Trump. Hij heeft de knoop nog niet doorgehakt. Hij zou er veel voor moeten opgeven, waaronder zijn TV programma's. Ook zou hij meer openheid van zaken moeten geven over zijn financiële handelen.

Trump beweert dat hij het land net zo succesvol kan maken als zijn bedrijf. Maar toot nu toe heeft hij zich vooral om een onderwerp druk gemaakt: of Obama wel echt een Amerikaan is. Als hij dat niet is, zou het namelijk illegaal zijn voor hem om president te zijn.

Dit onderwerp komt niet zomaar uti de lucht vallen... Al vanaf de verkiezing van Obama gaan er geruchten dat hij niet op Hawaii geboren zou zijn maar in Kenia. Zijn team zette destijds als reactie op de geruchten Obama's 'Certificate of Live Birth' op zijn website, maar dat wakkerde de verdenkingen alleen maar meer aan.

Inmiddels is er een hele beweging die de 'birther movement' genoemd wordt. Deze 'birthers' willen Obama's 'birth certificate'. Dat is net iets anders dan een certificate of live birth, maar net zo geldig, alleen is de doorsnee Amerikaan minder bekend met de Certificate of Live Birth. De verwarring wordt tegen Obama gebruikt door de birthers, en de rechtse media. Veel mensen die zich birther noemen hebben ook affiniteit met de Tea Party, wat wellicht een beeld geeft van het gedachtengoed. Door de meeste Amerikanen wordt het hele onderwerp van Obama's burgerschap niet serieus genomen, maar er zijn staten waarin dit nog een rol kan gaan spelen.

Het issue leek allang overgewaaid, maar Trump rakelt het weer op. En met resultaat, want hij krijgt er veel aandacht mee en hij loopt zelfs voor in de peilingen ten opzichte van ander mogelijk Republikeinse presidentskandidaten.

dinsdag, april 19, 2011

GAFFTA

Vrijdag was ik bij een hip feestje bij GAFFTA - dat staat voor Gray Area for the Arts, een plek waar technologie en kunst samenkomen. Je zou kunnen zeggen dat het een supermoderne gallery is met digitale en interactieve kunst.


Het feestje was om een nieuw project in te luiden dat Duran Duran met Twitter en een kunstenaar heft ontwikkeld. Om het nieuwe album 'All You Need is Now' kracht bij te zetten gaat de band vragen wat je nodig hebt via Twitter en de kunstenaar gaat de data die de antwoorden opleveren visualiseren. Geen idee hoe dat eruit gaat zien.

zondag, april 17, 2011

Clipper

Ik heb 'm eindelijk... de Clipper Card. Dat is het nieuwebetalingssysteem voor alle openbaar vervoersystemen in de Bay Area. In San Francisco heb je twee metrolijnen, die door verschillende bedrijven gerund worden, Bart en Muni. Als je wilt overstappen moet je een nieuw entreebewijs kopen, dus de Clipper is een hele verbetering. Je kunt er ook de Caltrain mee betalen, de trein die van San Franciso naar San Jose rijdt.

Ik hoefde alleen maar even Walgreens (drogist) binnen te wandelen om de pas op te halen - het is net een bankpas, alleen net iets dikker. Vervolgens moest ik bij de kassa geld opladen. Nu kan ik ermee betalen door 'malleen maar voor een poortje te houden. Ik kan 'm in de toekomst ook online opladen.


Ja ja, we zijn hier best modern ;-)

donderdag, april 14, 2011

Oprah

Vandaag was weer een hoogtepunt in het bestaan van Flipboard. We kondigden namelijk een samenwerking met Oprah aan. Hier in de VS, isOprah haar eigen TV zender begonnen, genaamd OWN wat staat for Oprah Winfrey Network. Aan het begin van het jaar ging de zender al van start met een volledige programmering, met Dr. Phil, reality shows, speelfilms, kookprogramma's, enzovoort.

Met mijn kabel-abonnement kan ik de zender niet ontvangen. Ik betaal slechts voor honderd kanalen en OWN zit boven de 100. Ik kijk uberhaupt nauwelijks televisie, dus dat hou ik zou. Bovendien kijk ik de meeste programma's tegenwoordig op mijn iPad - alle grote zender zoals ABC, CBS en NBC hebben wel een player of ze zijn via iTunes als podcasts te zien.

Oprah doet haar talkshow nog een maand op ABC en dan houdt ze ermee op en richt ze zich op haar mediabedrijf. Ze heeft immers ook haar eigen tijdschrift. Haar talkshow is nog altijd een van de meest bekeken programma's en als Oprah iets aanbeveelt, is het de volgende dag uitverkocht. Dus toen MC Hammer bij Oprah was en het met haar over Flipboard had, waren we door het dolle.

Toen bleek dat Oprah en haar team zelf met Flipboard wilden werken, wilden we dat natuurlijk mogelijk maken. Vandaag was het eindelijk zover dat we het de wereld konden vertellen. Voor mij betekende dat de afgelopen dagen druk waren met alle voorbereidingen om het aan de pers te vertellen.... en met resultaat. Er is volop over ons nieuws geschreven.

Oprah's team was ook blij met hoe alles gegaan. Om te bedanken stuurden ze cupcakes.... hele luxe en super lekker!

maandag, april 11, 2011

Pushen

Laatst kwam de zwangere vrouw van een collega langs. Een andere collega vroeg of ze al wist of ze een 'push present' zou krijgen. Een nieuwe uitdrukking voor mij. Zo noemen ze blijkbaar het kado dat een man aan zijn vrouw geeft na de geboorte van een kind.

vrijdag, april 08, 2011

Sluiting

De meest gehoorde woorden in het nieuws deze week waren 'gorvernment shutdown'. Het begrotingsjaar loopt vanacht om middernacht af en als er voor die tijd niet een nieuwe begroting door het congres zou worden goedgekeurd, zou deze sluiting van de overheid plaatsvinden. Een uur geleden bereikten de partijen eindelijk een overeenkomst die de sluiting voorkomt.


Jarenlang was het begrotingstekort niet hoog op de politieke agenda, maar de laatste jaren is het een belangrijk punt van debat geworden. Sinds de laatste parlementsverkiezingen is het een van de hoogste prioriteiten, met name omdat de Tea Party vindt dat de overheid te veel geld kost.

De Republikeinen wilden meer bezuinigen dan de Democraten, want zij wilden bepaalde subsidies niet schrappen. Het leek erop dat de twee partijen dichter bij elkaar kwamen op het gebied van de cijfers, maar vervolgens leken de Republikeinen het moeilijker te maken door extra eisen te stellen.

Vervolgens ging de berichtgeving over de politieke consequenties van een eventuele sluiting. Welke politieke partij de schuld zou krijgen van de kiezers.

Uiteindelijk draaide het alleen nog om de subsidie aan Planned Parenthood, een organisatie die zorg levert rondom zwangeschap, vruchtbaarheid en sexualiteit. Veel vrouwen hebben baat bij deze organisatie, maar omdat het een organisatie is die voor abortus is, wilden heel wat Republikeinen de subsidie stopzetten.

De Democraten zwichtten niet, ondanks de hoge druk... geen van beide partijen wilde gezien worden als de veroorzaker van de sluiting. Voor de Republikeinen was dat extra lastig omdat een aantal van de Tea Party-leden, die allemaal wat extremer zijn, hardop riep dat ze een shutdown wilden. Bovendien was er twijfel of de fractieleider van de Republikeinen wel namens alle congresleden sprak.

Gisteren stond het nieuws dan ook bol met de consequenties van een eventuele overheidsluiting. Veel overheidsmedewerkers zouden niet op het werk verwacht worden en ook niet betaald worden, paspoortuitgave en belastingteruggave zouden langer duren en nationale parken zouden gesloten worden. Politie, vliegveldbeveiliging en leger zouden doorwerken, als zouden soldaten pas betaald krijgen wanneer de shutdown over zou zijn. Parlementsleden zouden wel doorbetaald worden en de post zou ook gewoon doordraaien.

Cindy, die bij de National Park Service werkt, had haar zakenreis van komende week maar vast afgezegd en rekende op een weekje vakantie, maar het ziet ernaar uit ze nu gewoon moet werken.

dinsdag, april 05, 2011

Woestijn

Dit jaar weer eens naar Dinah Shore in Palms Spring geweest; alweer de vierde keer. Deze keer met de auto gegaan... woensdagavond aangereden, even buiten Los Angeles overnacht en donderdag ochtend op de bestemming aangekomen. Het was ruim acht uur rijden.


Het laatste stuk ging door de woenstijn van Californië. Een dor maar prachtig landschap: kale rotsen met de sneeuw nog op de toppen. En langs hele stukken van de snelweg zagen we windmolens, want het waait er regelmatig hard. Hier wat iPhone foto's...





In Palm Springs aangekomen. Dit is een woonwijk.
Op bestemming...