donderdag, november 20, 2008

Sint

Het wordt de komende week weer stil op de blog. Over een paar uurtjes vertek ik naar Nederland - even weer wat familie en vrienden zien.... EN Sinterklaas natuurlijk. Ik kijk uit naar al het Sinterklaas-snoepgoed! Dat hebben ze hier natuurlijk niet...

woensdag, november 19, 2008

Converter

Op mijn superkleine TV-tje in de slaapkamer krijg ik acht zenders via de antenne die uit het apparaat steekt (net als een radio-antenne). Op 17 februari is dat voorbij. Dan is er geen analoog TV-signaal meer in Amerikaanse ether. Miljoenen mensen moeten switchen naar een HDTV. Maar er is een alternatief: een 'converter box' aanschaffen, die het digitale signaal kan omzetten naar iets dat de oude analoge TV begrijpt. De overheid helpt daarbij.

Je kunt een kortingsbon voor 40 dollar aanvragen die je kunt besteden in een audio-zaak. Je hebt al converter van 40 dollar, maar de meeste zijn net ietsje duurder.

Ik heb een tijdje geleden ook zo'n coupon aangevraagd. Het bleek een pasje te zijn met een individueel nummer. Ik heb de mijne bij Amazon besteed. Door 10 dollar bij te betalen had ik een converter, die gisteren aankwam. Het bleek een klein kastje ter grootte van een modem.

Nu heb ik ruim 20 zenders in de slaapkamer (een deel in het Spaans en Chinees) en de beeldkwaliteit is veel beter. Bedankt Amerikaanse overheid!

maandag, november 17, 2008

T-shirt weer

In de zomer komt het in San Francisco nooit voor, maar afgelopen weekend kon je 's avonds in je T-shirt buiten lopen. Ook overdag werden er temperatuurrecords gebroken voor de tijd van het jaar. Het was ruim 25 graden!

Ik heb er met plezier gebruik van gemaakt. Vrijdagavond was ik met Christy en Melissa bij El Rio, de bar aan het einde van mijn straat waar ze een grote binnenplaats hebben. Zaterdagavond in de tuin bij Wild Side West gezeten en gistermiddag op een terrasje geluncht met Jeri en Jane, wat geshopt in The Mission en vervolgens nog een wijtje gedrinken op het dak van Medjool. Het weer is nog steeds mooi, maar ik moet helaas weer werken...

zondag, november 16, 2008

Blame Sally

Afgelopen week had ik een vergadering met het management team van Blame Sally. De band is nu onder contract bij een nieuw muzieklabel en is een nieuwe CD aan het opnemen in een gloednieuwe studio. Daar hadden we ook afgesproken.

Het nieuwe label is gestart door twee muziekliefhebbers die hun sporen in de zakenwereld verdiend hebben nu hun droom volgen. Ze hebben een superstudio gebouwd met alle nieuwste snufjes en beste apparatuur.

Alles wat ik voor Blame Sally doe, is op Internet. Ik heb al een
Facebook-groep opgezet, een Flick-account aangemaakt en Jeri, de gitarist, is aan het Twitteren. Deze week heb ik ook hun YouTube Channel gemaakt. Daar heb ik een clipje dat ik in de studio geschoten heb opgezet.


vrijdag, november 14, 2008

Permanent Resident

Vandaag was het zover! Ik heb mijn green card! Woohoo!!

Hij was gisteren al bij Edelman's PZ-afdeling aan de oostkust aangekomen en daar hebben ze 'm per UPS aan mijn doorgestuurd. Ik liet 'm meteen aan mijn team genoten zien en mijn baas wilde meteen een foto van mij met kaart maken. De kaart is net een bankpasje en is overigens niet groen maar beige. Er staat 'Permanent Resident Card' op.

Ik heb nu een permanente verblijfsstatus - mag dus altijd in Amerika blijven wonen. Wat een bevrijdend gevoel!

In de brief van de USCIS (immigratiedienst) die bij de kaart zat, staan verschillende instructies. Zo moet ik de kaart altijd bij me dragen als ik in de VS ben. Ik kan een verblijfsvergunning voor familieleden en eventuele echtgenoot sponsoren, en over vijf jaar kan ik Amerikaans staatsburgerschap aanvragen.

De kaart zelf is tot 2018 geldig en ik moet 90 dagen voor afloop een nieuwe aanvragen (Amerikanen spreken altijd van 30, 60 of 90 dagen; niet van 1, 2 of 3 maanden). En als ik langer can een jaar het land zou verlaten, moet ik daar vooraf toestemming voor aanvragen. Voorlopig heb ik dat plan niet, want ik voel me hier helemaal thuis!

woensdag, november 12, 2008

Foodie

Afgelopen weekend at ik bij een vriendin thuis - dat gebeurt hier niet zo vaak. Meestal ga je uit eten, want dat is praktischer. Ze wilde wat groenten roerbakken en vroeg of ik dat ook wel eens doe en of ik goede recepten heb. Op de eerte vraag moest ik eerlijk antwoorden dat ik het tegenwoordig nauwelijks nog doe. Op de tweede zei ik dat ik wel weet hoe je zoiets lekker kunt marineren met diversre kruiden. Daarop zei ze: 'I did not know you're a foodie'.

Deze week had ik het met een collega over restaurants in San Francisco. Ze was bij een tapas-restaurant geweest dat ik ook ken. We waren het erovereens dat het niet het beste restaurant is in z'n soort dus ik vroeg of ze Andalu kende, een heel goed tapas-restaurant. Haar reactie was" 'You're a foodie, huh?'.

Blijbaar ben ik een foodie. Ach, nog een label erbij... waarom niet. Ik denk dat je foodie nog het beste met fijnproever kunt vertalen. Iemand die van lekker eten houdt, eten waardeert en wellicht zelfs een tikkeltje kieskeurig is.

maandag, november 10, 2008

New York, NY

Afgelopen weekend eindelijk tijd gehad om een aantal foto's te selecteren en te bewerken om het verhaal van New York te vertellen...

vrijdag, november 07, 2008

Congressen

Deze week ben ik naar twee congressen geweest. Eerst naar ad:tech in New York, waar verschillende klanten waren. Woensdag vloog ik terug, en vervolgend ben ik gisteren en vandaag bij Web 2.0 Summit in San Francisco geweest. Ik heb deze week dus weer een hoop bijgeleerd over allerlei nieuwe technologieen, markttrends, sociale implicaties en economishce impact.

Ik vond het panel over politiek op het web een van de interessantere sessies, mede omdat Ariane Huffington van The Huffington Post in het panel zat. Haar site is een politieke blog die enorm goed gelezen wordt. Tijdens het panel nam ze geen blad voor de mond en zei bijvoorbeeld dat blogs en andere online media ervoor zorgen dat politici minder kunnen liegen en dat ze daar niet aan gewend zijn. Daar hadden de andere panelleden niet van terug.

Ook indrukwekkend was de slot-keynote van Al Gore. Die man kan heel gepassioneerd spreken over de dingen die hem aan het hart gaan. Naast het milieu had hij het ook over de veranderde media. Gore heeft namelijk ook een mediabedrijf, compleet met TV-zender (CurrentTV) en online. Verder ging Web 2.0 trouwens niet over politiek, al waren er heel wat bedrijven met diensten om de wereld te verbeteren.

's Avonds waren er weer de nodige feestjes, waardoor ik nog niet aan de foto's van New York toegekomen ben...

Gisteravond was het hotste feest georganiseerd door MySpace. Je kon er alleen heen als je op de gastenlijst stond en omdat Edelman gewerkt heeft voor MySpace, kwam ik een collega op de lijst terecht. Het was werkelijk een van de gaafste feesten waar ik tot nu toe geweest ben. Het vond plaats in het oude muntgebouw van San Francisco. het is een statig pand uit 1854 en voelde zelfs een beetje Europees aan. Er waren verschillende ruimtes en een binnenplaats waar het nog warm genoeg was gisteravond. Er hing een supersfeer door de aankleding (vooral door lichten) en muziek. MySpace heeft afgelopen week de site ge-relauncht en een heleboel muziekdiensten toegevoegd.

In een van de kleinere ruimtes was een optreden van Lionel Richie, waar ik met mijn neus voorraan stond. Het feest was ook erg leuk omdat ik er redelijk wat bekenden tegenkwam. En nu ik eenmaal wat mensen ken, wordt ik aan allerlei anderen voorgesteld, dus zo breidt mijn netwerk langzaam maar zeker verder uit.

woensdag, november 05, 2008

Obama!

Gisteravond rond een uur of elf was al duidelijk dat Obama de verkiezing gewonnen had. Helaas was ik te moe en had nog te veel werk te doen om naar een feest te gaan, dus ik heb het op TV in mijn hotelkamer zitten kijken.

Vandaag is de overwinning volop in het nieuws - alle media hebben het erover. Het valt me op dat ras nu zo’n grote rol speelt in de verslaggeving. Amerikaans media benadrukken dat er voor altijd een rassengrens doorbroken is en dat nu alle Amerikaanse kinderen in de ‘American Dream’ kunnen geloven (dat als ze hard genoeg werken, alles kunnen worden dat ze willen) omdat daarvoor nu het bewijs geleverd is.

Daarnaast zijn de eerste speculaties over wie in Obama’s kabinet zullen zitten begonnen. Ik denk dat we daar nog veel meer over gaan horen de komende dagen en weken. Iedereen is nu aan het afkicken van het verkiezingsniews van de afgelopen tijd.

In Californie werd de uitslag overschaduwd door het feit dat een meerderheid voor een grondwetswijziging heeft gestemd, die bepaalt dat een huwlijk alleen tussen twee mannen en twee vrouwen gesloten kan worden. Er is nog een superklein kansje dat stand ten goede keert, omdat de stemmen die per post opgestuurd zijn nog niet geteld, maar het ziet er slecht uit. Het is me nog niet duidelijk of de huwlijken die de afgelopen maanden zijn gesloten onder de oude grondwet nog geldig zouden zijn. In ieder geval zijn de mensen in de Bay Area (hetero en homo) over het algemeen heel teleurgesteld hierover.

Gisteren, aan het einde van de verkiezingsdag, kreeg ik ook nog persoonlijk goed nieuws. Volgens de advocaat is mijn Green Card onderweg. In de komende twee weken zou hij op de deurmat moeten vallen!!! Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ben erg blij met dit nieuws!

dinsdag, november 04, 2008

Verkiezingsdag

De foto’s en verhalen van het weekend met Edith in New York volgen nog. Ik heb er nog geen tijd voor gehad, want toen Edith gistermiddag weer naar Amsterdam vertrok, ging ik direct naar ad:tech.

Vandaag is de grote dag! Amerikanen staan in de rij om te mogen stemmen. De burgermeester van New York moest 45 minuten wachten voordat hij aan de beurt was, want hij wilde geen voorkeursbehandeling. De opkomst is hoger dan andere jaren en waarschijnlijke worden er records verbroken.

De afgelopen dag is er nog heftig campagne gevoerd door de candidaten en hun teams. Op straat stonden vrijwilligers flyers uit te delen met adressen van call centers waar je heen kunt gaan om te helpen door mensen in andere staten te bellen. New York is net als Californie een van de staten die al jaren door de democraten gewonnen wordt. Maar Pensylvania bijvoorbeeld laten de peilingen zien dat McCain met een kleine meerderheid gaat winnen. Als Democraat-stemmer in New York kan je meer impact op het eindresultaat hebben door een aantal mensen in andere staten te bellen dan door je eigen stem uit te brengen.

Vanochtend hoorde ik dat Obama’s team een geavanceerde database gebruikt om mensen te sms-en. Ze kunnen bijhouden wie er gestemd heeft en een berichtje sturen in de loop van de middag naar degenen die nog niet in het stemlokaal geweest zijn.

Ook is er van alles te koop – petjes, T-shirts, buttons en zelfs condooms met de namen van de kandidaten erop. In de meeste gevallen zijn het de straatverkopers die er geld mee verdienen en gaan er geen donaties naar de campagne teams.

Ook grotere merken proberen een graantje mee te pikken de verkiezingsgekte; niet zozeer door meer te verkopen, maar om goodwil te genereren. Bij Starbucks kun je bijvoorbeeld een gratis kop koffie krijgen als je zegt dat je gestemd hebt en Ben & Jerry’s deelt ijsjes uit aan stemmers.

Vanavond zijn er allerlei feestjes geoorganiseerd om samen de uitslagen te bekijken. Helaas mis ik die in San Francisco van vrienden, maar bedrijven hier op de beurs zijn ook verschillende bedrijven die feestjes geven. Ondanks dat ik heel moe ben, denk ik dan ik wel even ga kijken.