donderdag, oktober 30, 2008

NYC

Aan het einde van de middag ben ik in New York aangekomen. De komende vier dagen ga ik hier lekker genieten, samen met Edith die vanuit Nederland gekomen is. We gaan samen onze verjaardagen hier vieren. We zijn net al lekker uit eten geweest en slapen in het Night Hotel.

Op maandag blij ik nog even hier voor werk. Ik heb geen idee wanneer ik weer tijd heb om te bloggen - misschien is er tijd voor tussendoor, maar het zou ook best een tijdje stil kunnen blijven.... maar dan weet je waarom.

Gevecht

De verkiezingscampagnes lopen op hun einde. De afgelopen weken leken nog het meeste op een bokswestrijd. Elke kandidaat deelt een klap uit en de media analyseert hoe hard of effectief die aankomt. De analyse gaat de meeste tijd over de campagnestrategie en hoe een spotje of speech al dan niet impact heeft. De media houden als het ware een puntentelling bij.

Zo scoorde Obama punten toen Colin Powell hem afgelopen zondag zijn steun gaf. Ook de miljoenen die Obama ophaalt van gewonen mensen die geld doneren voor zijn campagne wordt meegewogen in de analyses. Hij heeft ermee trouwens een TV-spot van 30 minuten op primetime TV (alle grote zenders) gekocht. De 'infomercial' heeft als titel 'American Stories, American Solutions' - hier is ie:


McCain scoorde ook punten. In het laatste debat gebruikte hij een gesprek dat Obama had met ene Joe Wurzelbacher uit Ohio. Joe vroeg hem of hij meer belasting zou moeten gaan betalen als hij het loodgietersbedrijf waar hij nu werkt over zou nemen. Obama legde hem uit dat dat het geval zou zijn als zijn inkomen hoger dan $250.000 zou worden. Joe, die nog lang niet zoveel verdient, was het daar niet mee eens en sindsdien heeft McCain en zijn team het over 'Joe the Plumber' en hoe die erop achteruit zal gaan als Obama president is. In één klapt kende heel America Joe the Plumber en wordt hij te pas en te onpas bij elk politiek gesprek gehaald. Volgens de media scoorde McCain hiermee punten in het gevecht in de verkiezingsstrijd.

Er is ook enorm veel te doen geweest over Sarah Palin, de vice-precidentskandidaat van McCain. Eerst was ze de lieveling van de campagne, maar dat is langzaam veranderd omdat ze een paar enorme blunders gemaakt heeft en ze McCain tijdens interviews tegenspreekt. Ik denk dat steeds meer mensen inzien dat het land in gevaar zou zijn als zij president zou zijn en dat die kans er met een 72-jarige president er best inzit. Maar het heeft nog vooral een negatief effect op McCain zelf omdat de keuze voor Palin negatief afstraalt op zijn beoordelingsvermogen.

Over een paar dagen zullen we het weten. Op dit moment lijkt Obama voor te liggen in een aantal cruciale staten voor zich te gaan winnen.

woensdag, oktober 29, 2008

Dating 2

Een van mijn collega's is een paar maanden geleden naar Houston (Texas) verhuisd en werkt nu van daar uit voor Edelman. Ze was weer even op kantoor deze week en samen met een aantal oud-teamgenoten gingen we iets drinken. Een van mijn ander collega's is ook sinds kort single en we hadden het over dating. Ik heb het daar de laatste tijd met verschillende vrienden over gehad om uit te vinden wat het precies is en wat de do's en don'ts zijn.

Mijn collega had die avond nog een 'date' en ik vroeg haar hoe ze het verschil weet tussen een date en een gewoon etentje. Dat was omdat de man die haar had uitgevraagd niet had gezegd waar ze heen zouden gaan; hij had alles geregeld en zij hoefde alleen maar te verschijnen. Een van de mannelijke collega's reageerde dat je weet dat het een dat is als de man voor alles betaald. Da's dus in de hetero-wereld. Met vrouwen onderling ligt dat iets ingewikkelder... of simpeler, tis maar net hoe je het bekijkt.

Ik ben de de laatste tijd met heel wat vriendinnen uitgeweest en vraag me wel eens af of zij dat dan als een date zien. Ik geloof het niet hoor, maar je weet maar nooit.

Een andere date-regel is dat er bepaalde onderwerpen zijn waarover niet hoort te praten tijdens je eerste afspraakje. Allereerst je exen (vanzelfsprekend), maar ook politiek en religie staan op de verboden lijst van gespreksonderwerpen. Daar begrijp ik helemaal niet van! Het lijkt me juist belangrijk om dat soort zaken duidelijk te hebben voordat je verder gaat - ik zou bijvoorbeeld niet weten wat ik aan zou moeten met een supergelovig iemand. Nou moet ik zeggen dat de meningen erover verdeeld zijn en dat mijn modernere vrienden en collega's het met me eens zijn, maar dat kan dus tot misverstanden leiden tijdens de eerste date.

De kans is groot dat er gezoend wordt na een eerste date, als he leuk was tenminste. Zo niet, dan blijft het bij een beleefde hug bij het afscheid. Met elkaar het koffer induiken na een eerste date zorgt er meestal voor dat er geen tweede date volgt.

maandag, oktober 27, 2008

FAR-West

Ik ben nog nooit met zoveel gitaren omgeven geweest als afgelopen weekend. Drie dagen lang heb ik genoten van allerlei vormen van folk-muziek, een hoop bijgeleerd over de muziekwereld en genetwerkt. Zoals ik al schreef, was ik bij FAR-West 2008, de jaarlijkse conventie van de westelijke regio van de Folk Alliance.

De Folk Alliance is als het ware een branche-organisatie voor de folk-sector binnen de muziekindustrie. Muzikanten, managers, publisisten, platenlabels, radio-DJ’s en concertorganisatoren zijn er lid van en kwamen afgelopen weekend samen in Phoenix. (Om precies te zijn, zaten we in
Mesa, een van de gemeenten die vergroeid is met Phoenix).

Overdag waren er workshops en panels over allerlei onderwerpen. Deelnemers konden bijvoorbeeld leren hoe een tour te plannen, hoe een nummer voor verschillende instrumenten te arrangeren, hoe je muziek op de radio te krijgen en Internet te gebruiken voor de promotie van je muziek. Over dat laatste gaf ik, samen met
Bev, een presentatie.

Ik heb de folkies verteld over Twitter, Facebook, blogs en widgets en kreeg er positieve reacties op. Bev, die de workshops georganiseerd had, had me hiervoor gevraagd – ze werkt deeltijd voor een van mijn klanten bij Edelman en het andere deel van haar tijd is ze met folk-muziek bezig – ze in singer-songwriter, organiseert huisconcerten is betrokken bij de organisatie van de Folk Alliance. Ze wist van mijn kennis over social media en omdat ik sinds kort Blame Sally help met online activiteiten, vond ze me een goede kandidaat hiervoor. Ik had daar niets tegenin te brengen natuurlijk!

’s Avonds waren er allerlei showcases. Showcases worden ook buiten een congres om georganiseerd; het zijn concerten voor mensen in de muziekindustrie om zo een platencontract of booking te krijgen. Tijdens FAR-West was het aantal showcases niet te tellen. De congresorganisatie had vijf vergaderzalen ervoor ingeruimd waarin elk halfuur andere optreden plaatsvondt. Daarnaast waren alle kamers op de tweede en derde verdieping ingeruimd voor “guerilla’ showcases, georganiseerd door platenlabel, concertorganisatoren en andere hosts. Dat gaf een heel aparte sfeer – in de kamers waren de bedden opzij geschoven en er was vaak iets aan de aankleding gedaan in de vorm van kerstverlichting of doeken aan de wand. Meestal zaten er zo’n vijf tot twaalf mensen in een kamer te luisteren en iedereen liep in en uit.

Door Nederlandse ogen, zag het publiek er super-Amerikaans uit. Er was nauwelijks een spoor van mode te bekennen en en er waren veel cowboylaarzen (ik had die van mijn ook meegenomen). Folk bestrijk diverse subgenres en dat was aan het publiek te zien: van overjarige hippies, tot John Denver-types en van meisjse met gitaar tot countryzangers.

Het is interessant om te zien dat grote platenmaatschappijen er niet aan te pas komen in dit genre. Maar eigenlijk is dat een trend in de hele muziekindustrie. Artiesten vinden goedkopere manieren om zelf een CD te produceren en vinden via Internet allerlei manier om hun muziek te distribueren en te promoten (omdat de CD ook al een overbodig voortuig voor muziek aan het worden is, wordt distributie alleen maar makkelijker via Internet). Er is een heel ecosysteem van bedrijven ontstaan en de grote maatschappijen verliezen alleen maar terrein en wordn langzaam maar zeker overbodig.

Het Marriott hotel in Mesa, AZ. Hier vond het gebeuren plaats en overnachtte ik.

Een van mijn eerste wapenfeiten van de conventie: onze presentatie over social media (Foto: Peggy Glenn)

Een van de officiele showcases in een vergaderzaal. Dit zijn Bev & Greg.

Het is enorm populair om de draak te steken met Sarah Palin... ook op FAR-West. Dit is Eliza Jane. Ze heeft ook een video van haar nummer op YouTube.

Showcases in hotelkamers


Tijdens de lunch op zaterdag vond een awarduitreiking plaats. De leden van The Kingston Trio kregen een onderscheiding voor hun levenswerk.


Op zaterdag ben ik ook een wandeling in de omgeving van het hotel gaan maken, al was er weinig te beleven. Ik was eigenlijk op zoek naar een ‘nail salon’ voor een pedicure. Ik heb twee uur in de bakkende zon op mijn teenslippers gelopen, maar die nail salon heb ik nooit gevonden. Van Phoenix zelf heb ik dus niets gezien, alleen een stukje Mesa; de meeste tijd heb ik in de airconditioning van het Marriott Hotel doorgebracht. Maar dat mocht de pret niet drukken!


Ik zag best veel van dit soort standbeelden van gewone mensen in de 'vroege' historie van Arizona. Dit zijn pioniers
.




Ik kon het niet laten... moest ff een foto maken, want zelfs de spelling is juist en dat zie je hier vrijwel nooit. Het wordt als snel Crystal, Krystle, Cristal, of ander een andere variate...

vrijdag, oktober 24, 2008

Phoenix

Ik ben in Phoenix, Arizona. Gisteravond aangekomen. Het is hier een graad of 35 overdag, maar de meeste tijd merk ik er niets van want ik zit in de airconditioning. Ik ben hier namelijk voor een folk-muziekcongres. Meer hierover zodra ik tijd vind om uitgebreid te bloggen.

donderdag, oktober 23, 2008

Bed

In de logeerkamer staat weer een bed. Het was nog best lastig een keuze te maken, want Amerikaanse bedden hebben andere afmeting dan in Europa.Het liefst zou ik een bed met Nederlandse afmetinging kopen, zodat ik dezelfde lakens kan gebruiken. Ik heb flink gezocht en uiteindelijk een bank-bed bij IKEA gezien dat aan die eisen voldoet, maar daar heb toch niet voor gekozen.

In Europa heb je bedden van 140cm, 160cm en 180 cm breed en standaard zijn ze twee meter lang. Hier heb je de maten Full, Queen en King. Een Full is 137 cm breed, Queen 153 en een King 198 cm. De laatste twee zijn 203 centimeter lang, maar de Full, die een goed alternatief leek, is slechts 190 cm in lengte. Toen ontdekte ik dat er ook een Full XL is met een lengte van 203. Ik kon er een op de kop tikken op craigslist en de Nederlandse lakens die ik al had passen met een beetje trekken en duwen.

Er zijn trouwens nog meer bedmaten: de California King van 82 x 213 cm. Wat wij een eenpersoonsbed noemen, heet hier een Twin (99 x 190 cm) en veel minder voor. Het wordt eigenlijk als kinderbed gezien.

Nu moet ik nog een dekbed vinden en kussens. Die hebben ook allemaal net iets andere maten dan in Nederland. Ik heb Nederlandse kussens en lakens en als ik die wil blijven gebruiken, zal ik bij mijn volgende bezoek aan Nederland een dekbed moeten kopen. Het alternatief is om er hier een aan te schaffen, maar dan moet ik ook nieuwe kussens en lakens hier kopen. Wat is wijsheid?

maandag, oktober 20, 2008

MusicTech

Ik heb de hele dag besteed bij de San Fran Music Tech Summit om mijn kennis op het gebied van de muziekbranche en de online promotiemogelijkheden bij te spijkeren. Dit congres is op het snijvlak van wat ik in mijn werk doe en wat ik voor de hobby doe, maar ik ben hier in eerste instantie uit interesse.

Er is niet heel veel nieuws on de de zon - blijkbaar zit ik al genoeg in deze wereld en ben ik op de hoogte van de relevante trends en websites. Yay! Maar er waren ook een aantal start-up bedrijven met nieuwe online diensten, waarvan sommige er interessant uit zagen. Misschien kan ik ze gebruiken voor Blame Sally. Een paar van de websites die ik nader wil bestuderen in de komende dagen zijn livedownloads.com, buzznet.com en bandcamp.mu

Ik zit tijdens de laatste sessie te bloggen - het gaat over nieuwe manieren om muziek te ontdekken. Daar zijn allerlei sites en technologieen voor. Een ding is duidelijk: de rol van een platenmaatschappij compleet veranderd en muzikanten moeten zelf aan de bak met hun promotie. Enerzijds goed, want nu hebben beginnende artiesten veel meer tools tot hun beschikking om zelf muziek te verkopen en te promoten. Maar het betekent ook meer werk voor een band of muzikant.

Zo meteen begint de cocktail-receptie, maar dan stap ik in de auto. Ik heb met Kate (een vriendin van Jamyrson die ik op Fabulosa ontmoette) afgesproken om naar een concert van Dar Williams te gaan... even niet meer over muziek praten, maar ernaar luisteren.

zondag, oktober 19, 2008

Mijn weekend

Dit was het einige weekend in oktober waarin ik thuis was. Afgelopen weekenden was ik steeds op pad en ook de komende twee ben ik op reis. Tijd om de was te doen, schoon te maken, rekeningen te betalen, boodschappen te doen en uitslapen. Ik heb ook een ladenkast via craigslist gekocht en verschillende dingen voor werk gedaan.

Zaterdagmiddag kwam Bev langs om aan een presentatie te werken. Bev is een klant van mij, maar werkt slechts parttime als PR manager. De andere helft van haar tijd is ze met muziek bezig; als muziekant, als organisator van huisconcerten en als bestuurslid van de Folk Alliance.

Komend weekend is de jaarlijkse conventie van de afdeling west van de Folk Alliance en Bev heeft me gevraagd of ik daar samen met haar wil spreken over social media. Muziek en internet! Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Onze presentatie is bijna klaar...


Ondanks dat ik best veel gedaan heb, voelde het weekend heel relaxt.

De avonden waren iets voller dan de dagen.... Vrijdag ging ik naar een dansvoorstelling van een vriendin. Ze trad op in een klein danstheater in de Mission en ik had Tom gevraagd om mee te gaan. Heel wat andere vriendinnen van Heidi waren er ook, waardoor we met een vrij grote groep waren om haar aan te moedigen.

Zaterdag sms'te Christy om vragen of ik zin had om met wat vrienden in een bar in Noe Valley naar de honkbalwedstrijd. Ik wist nog net dat de Red Sox speelden, maar niet tegen wie en voor wat. Het bleek een belangrijke qualificatiewedstrijd voor de World Series te zijn. We waren in zo'n
bar met diverse TV-schermen waarop allerlei sportwedstrijden te zien waren. Ik heb er niets van gevolgd; ik vond het gewoon gezellig om een biertje te dinken en vrienden te zien.

Zo meteen ga ik uit eten bij Andalu met Jane. Ik wil er al twee jaar naartoe - schijnt een heel goed tapas restaurant te zijn. Ben benieuwd... Het leven als single is zo slecht nog niet ;-)

woensdag, oktober 15, 2008

Na werk

Het is weer 'Wellness Week' en dit jaar wordt er NOG meer georganiserd bij ons op kantoor. Gratis anti-griepprikken, massage, kookles en sportles. Dat laatste was in de vorm van een zogenaamd 'bootcamp', waarin je flink afgetraind wordt. Het is van oorsprong een legerterm die slaat op de eerste trainingsweken van nieuwe soldaten. We deden dit alles in het plaatselijk park in San Mateo, na werk.
We moesten rondjes lopen rond het honkbalveld dat ook in het park ligt, en op en neer over de tribunebankjes lopen. Ik heb ook allerlei nieuwe buikspieroefeningen geleerd. Het weer was nog prachtig dus het was heerlijk buiten te zijn.

Vandaag ging ik na werk naar een paneldiscussie over technology en muziek die werd gehouden in een club in San Francisco. Daardoor miste ik wel het laatste debat tussen McCain en Obama en ook een cabaretavond voor het goede doel, maar ik wilde graag naar dit event om meer op te steken over de manieren waarop internet de muziekindustrie en muziekpromotie verandert. Ik heb er een hoop opgestoken.
De oprichter van Sellaband.com was ook een van de panelleden, een Nederlander die ook hier de VS voet aan de grond begint te krijgen. Heel leuk. Als muzikant kunt je daar een potentiele CD verkopen voordat ie gemaakt is. Daar genoeg mensen te vinden die bereid zijn een tientje in je toekomstige CD te investeren, kan de artiest het project financieren. Fans krijgen dan de CD voor hun tientje, en delen zelfs mee in de winst als er meer van verkocht worden. Ik vind het een slim idee!

dinsdag, oktober 14, 2008

Advance Parole

De immigratie-advocaat mailde me vanochtend om te laten weten dat mijn Advanced Parole is aangekomen. Ze zal het document aan mij doorsturen. Dat is nog snel gegaan, slechts een paar dagen na mijn EAD-kaart. Nu kan ook na 16 november naar het buitenland reizen zonder het risico Amerika niet meer binnengelaten te worden.

Ik kreeg ook bericth over mijn Green Card - ik ben een van de weinige gevallen die door een extra controle moet. Ik ben gevraagd allerlei documenten als bewijsstukken van mijn werk op te sturen. Dat betekent in ieder geval dat ze er nu mee bezig zijn bij de immigratiedienst...


Toevallig kreeg ik vandaag ook mijn nieuwe rijbewijs per post thuisgestuurd. Ik ben weer voor twee jaar onder de pannen.

maandag, oktober 13, 2008

Fabulosa

Vanmiddag kwam ik thuis van een lang weekend in Guerneville aan de Russian River. Daar was ik voor Fabulosa, een muziekfestival.

Het festival was in z'n eerste jaar een klein van opzet, georganiseerd door en voor vrouwen. Zaterdag speelden allerlei rockbandjes en zondag stond in het teken van singer-songwriters. De sfeer was heel relaxt. Het publiek was, ondanks dat het bijna allemaal vrouwen waren, heel gemeleerd. Van oudere plattelandsvrouwen die zijn bleven steken in de jaren tachtig tot punkers vol tattoos tot moderne stadsmeiden. Dat spectrum zou je in Nederland niet senl tegenkomen. 's Avonds waren er dansfeesten - de ene avond dansten we op soul en twist uit de jaren '60 en de andere op hip-hop van nu.

Ik was er met Jamyrson heen gegaan en ontmoette er verschillende vriendinnen. Pam en Jeroi, van Blame Sally, speelden er bijvoorbeeld ook. Het weer was prachtig: overdag was het warm genoeg om in bikini te liggen. Zodra de zon onder ging, daalde de temperatuur enorm hadden we zelfs een beetje nachtvorst. Ik heb niet zoveel foto's gemaakt deze keer, maar hier wat indrukken.


We hadden een huis gehuurd, iets buiten het centrumpje van Guerneville. Het stond in de Redwood-bossen, waardoor het er binnen altijd donker was...
Hier vond het festival op zaterdag plaats.Er was ook een zwembad bij


Mijn lunch... Een van de optredens op zondag

Amy Myers en Judea Eden speelden voor deze gelegenheid samen.

Jeri en Pam

vrijdag, oktober 10, 2008

BBQ

Af en toe moet er vlees gegeten worden. Dat doe ik hier veel minder dan in Nederland - je hebt hier zoveel gezonde alternatieven. Maar donderdagavond had ik Tom uitgenodigd om naar Memphis Minnie's BBQ te gaan. Dat is een tentje bij hem in de buurt waar ik veel goeds over gehoord had, waar ze barbecue serveren zoals in het zuiden van de VS.

Tom is Monica's vriend en Monica speelt in Blame Sally, waar Jeri ook in speelt en Jeri vroeg me ook of ik donderdagavond iets wilde gaan doen, dus ik stelde voor dat ze mee kwam naar het etentje met Tom en mij. Toen voelde het raar om Monica niet mee te vragen en die stelde weer voor om Sara ook uit te nodigen. Sara werkt voor Blame Sally en doet al hun boekingen en wat marketing.

Het gaat goed met Blame Sally; sinds deze maand hebben ze een platencontract met een nieuwe, onafhankelijk platenlabel. Ze hebben ook een manager, die mij een tijdje geleden gevraagd heeft om te helpen met online publiciteit. Het etentje werd dus meer een werkbespreking, maar het war er niet minder gezellig om.

In dit soort tentjes zetten ze gewoon een keukenrol op tafel in plaats van servetten.
Kluiven mag...

Pandora

Een van de gaafste internetbedrijven op dit moment is Pandora als je het mij vraagt. Als je dit vanuit Nederland leest, hoef je niet te proberen naar pandora.com te gaan want de service is niet beschikbaar buiten de VS vanwege songrechten.

Pandora laat je een eigen radiostation maken. Je geeft de naam van een artiest of nummer in en Pandora begint allerlei aanverwante muziek te spelen. Zo hoor je bijna constant muziek die je leuk vindt en ontdenk je heel gemakkelijke nieuwe bands. Als er eens een keer een nummer bij zit dat je niet aanspreekt geef je dat aan en zo train je je radiostation als het ware en speelt het nog beter naar jouw smaak. Echt geweldig.

Een paar weken geleden was ik bij een bijeenkomt in de Apple-winkel in San Francisco waar de oprichter van Pandora over zijn bedrijf vertelde. Jarenlang is een team van mensen met een muziekopleiding bezig geweest om all muziek te analyseren op honderden eigenschappen. Instrumentati, toonhoogte van de stem, de muzieksleutel waarin een nummer gespeeld is, de inhoude van de teksten en ga zo maar door. Op basis daarvan werken de radiostations op Pandora.

Tijdens dat evenement kwam ik ook aan de praat met de community manager van Pandora, Lucia. Zij is verantwoordlijk voor de communicatie met mensen online, via Twitter, blogs, Friendfeed en meer van dat soort sites waar mensen over hun leven schreven en hun mening geven over het een en het ander. Heel wat mensen laten via deze kanalen weten wat ze van Pandora vinden; de schrijven over de muziek die ze er ontdekken, maar ook wat ze vinden ontbreken. Lucia houdt het allemaal in de gaten en zorgt dat iedereen antwoord krijgt via een reactie op hun blog of een reply op Twitter.


Ik vind dat deel van van het communicatievak machtig interessant en vroeg haar of ze eens wilde afspreken om me er meer over te vertellen. Dat vond ze een prima idee, waardoor ik deze week een kijkje mocht nemen op het hoofdkantoor van Pandora in Oakland. Het leek me ook wel goed voor mijn netwerk... je weet maar nooit waar het ooit toe kan leiden. Hoe dan ook, ik had een leuke middag en een hoop geleerd.

donderdag, oktober 09, 2008

Nieuwe kaart

In afwachting op mijn Green Card, heeft de immigratgie-advocaat vorige maand voor de zekerheid verlening van mijn werkbevoegheid aangevraagd. Dat is onderdeel van de verblijfsstatus die ik nu heb, tussen werkvisum (L1A) en vaste verblijfsvergunning (Green Card). Die viel vandaag al op de deurmat. Hiermee mag ik officieel voor andere werkgevers werken dan Edelman. Het zou dan gaan om een tweede baan, want mijn huidige werkgever is de sponsor van mijn Green Card.

Ander onderdeel is mijn Advanced Parole. Hopelijk komt verlenging van dat document ook snel, zodat ik naar het buitenland kan reizen en mijn tripje naar Nederland eind november niet hoef af te blazen. Als ik zonder dat document zou gaan reizen, zou ik bij terugkomst Amerika niet meer in mogen.

woensdag, oktober 08, 2008

Gedekt

Zojuist kreeg ik een mailtje van ING Direct gekregen, de bank waar ik een spaarrekening heb. Inderdaad, een Amerikaanse dochter van de Nederlandse bank. Ze hebben een van de hoogste spaarrentes en ik ben bekend met het bedrijf, dus daarom opende ik een paar jaar geleden een Orange Savings Account.

In het bericht van vandaag meldde de bank dat mijn spaargeld nu tot een bedrag van 250.000 dollar verzekerd is. op 3 oktober is er een nieuwe wet aangenomen om de overheidverzekering voor rekeninghouders van 100.000 dollar tot een kwart miljoen te verhogen. Da's fijn om te weten. Ik geloof dat de Nederlandse overeheid tot 20.000 Euro dekt.

Deze beslissing heeft natuurlijk alles te maken met alle onrust op Wall Street. De media staan er hier bol van... net als in Nederland vermoed ik.

dinsdag, oktober 07, 2008

Speeding

Toen ik zondag naar huis reed, en veertig kilometer voor San Francisco de snelweg even afging om te tanken, zag ik ineens zwaailichten achter me. Het waren politiezwaailichten die duidelijk voor mijn bedoeld waren, dus ik zette mijn auto aan de kant. Nou kijk ik niet meer op van een rij gloeiende rode en blauwe lampen, want dat is hier standaard als je wordt aangehouden. aangehouden. Er staan hier geen cameras langs de weg, waardoor snelheidsovertreders altijd op deze manier worden gestopt - geen bekeuringen achteraf per post.

Een politieagent kwam aan de passagierskant van de auto aanlopen en scheen met zijn Maglite naar binnen. Daar was alleen mijn rugzakje en een oude krant op de grond te zien. Ik moest mijn raam openen en hij vroeg of ik wist waarom hij me had getopt. Ik gokte dat ik te snel had gereden, dat klopte, maar ik kon hem niet vertellen hoe hard ik reed. Hij zei 90... en ik meen dat de snelheidsbeperking op 65 mijl lag. Op zijn vraag waarom ik zo'n haast had, had ik ook geen goed antwoord, behalve dat ik graag naar huis wilde. Vervolgens vroeg hij omk mijn rijbewijs, autopapieren en bewijs van verzekering. Gelukkig had ik dat allemaal bij me.

Met die papieren liep hij terug naar zijn auto. Even later kwam hij terug om nog een paar vragen tes tellen. Waar ik vandaan kwam en wat ik in Walnut Creek deed. De antwoorden verraste hem een beetje geloof ik. Hij ging weer terug naar zijn auto en ik vroeg me af of er meer aan de hand was. Hij zou toch niet moeilijk gaan doen over het feit dat mijn rijbewijs bijna verlopen is?

Terwijl ik afwachtte op een enorme bekeuring, hoorde ik de agent ineens zeggen: "Please don't speed anymore." Hij zei dat hij me er met een waarschuwing vanaf wilde laten komen. Waarom weet ik nog steeds niet, maar het scheelt me zeker 250 dollar en een punt op mijn rijbewijs. Pfew!

maandag, oktober 06, 2008

Dorrington

Een tijdje geleden had Jamyrson me uitgenodigd om naar haar tweede huis te komen om een weekendje te relaxen. Haar huis staat in Dorrington in Calaveras county, waar ik vorig jaar nog was voor een kampeertrip, midden in de bossen van de Sierra Nevada. Haar tweede huis is veel groter dan haar woonhuis en heeft ze ook zelf gebouwd. Erg indrukwekkend, want het is een enorme kast.

Ik viel met mijn neus in de boter, want zaterdagavond speelde Bonny Raitt bij een de Ironstone Vinyards, weer zo'n wijgaard die er een openlucht theater bij heeft voor concerten. Een vriendin van Jamyrson werkte bij de ingang, waardoor we gratis naar binnen konden. We hadden twee lage klapstoeltjes en dekens meegenomen omdat we plek hadden op het veld, achter de stoelen. Daar bleek iedereen dezelfde uitrusting als wij te hebben. Bonnie was geweldig. Ik vond haar muziek altijd wel aardig, maar live heeft ze me helemaal overtuigd!

Zondag gingen we 'hiken'. Het had de nacht ervoor geregend, en op de hoger gelegen plaatsen gesneeuwd, maar dat weerhield ons niet. Zolang we in de zon liepen, was het weer prachtig en best warm; in de schaduw was het fris... maar we stapten flink door, waardoor we sowieso warm bleven. Mijn kleine Casio-cameraatje dat ik altijd bij me heb, is weer van dienst geweest:

Jamyrson's tweede huis

Uitzicht op weg naar het vertrekpunt van onze wandeling. Als je goed kijkt zie je sneeuw op de bergtoppen in de achtergrond. Waarschijnlijk zijn dat bergen die in Yosemite liggen, want daar zaten we een uurtje vandaan.


We begonnen bij Mosquito Lake

We liepen op 2600 meter hoogte en kwamen af en toe een beetje sneeuw tegen

Dit is een vorm van korstmos, dat in bloei staat.

Stoom van de regen komt van de boomstammen af als de zon erop schijnt. Het gaf een indrukwekkend uitzicht als we door de bossen liepen.



Een soort paddestoel of schimmel op een tak...

Eindelijk bereikten we ons doel: Bull Run Lake. We raakten af en toe het pad kwijt. Omdat het geregend had was het af en toe moelijk te herkennen en er waren geen andere hikers aan wie we de weg konden vragen. Net toen we besloten toch maar terug te gaan, zagen we mensen lopen die ons de weg hebben gewezen.



We waren veel later terug dan gepland vanwege alle omzwervingen. Ik stapte om zeven uur in mijn auto en was iets na tienen thuis. Heerlijk drie uur lang naar mijn iPod geluisterd, net als op de heenweg.

vrijdag, oktober 03, 2008

Wachten

Ik was pas tegen half elf op kantoor vandaag, omdat ik eerst ruim anderhalf uur bij de DMV doorgebracht heb. Per toeval, had ik gezien dat mijn rijbewijs vanaf 10 oktober niet meer geldig is. Ik wist dat het een beperkte geldigheidsduur had vanwege de afloop van mijn werkvisa, maar had steeds verondersteld dat de vervaldatum van mijn rijbewijs overeenkwam met die van mijn L1A. Om een of andere reden zit er vijf weken tussen en omdat ik mijn Green Card nog altijd niet heb, wilde de DMV bewijs van mijn verblijfsstatus zien. Ik heb al regelmatig geschreven over de DMV...

Bij aankomst vertelde de receptioniste stellig dat ze niet voor me konden doen zolang ik mijn Green Card niet heb. Ik vroeg of ze me op z’n minst een verlenging van vijf weken kon geven, omdat mijn werkvisum zo lang nog geldig is. Dat kon.

Na anderhalf uur wachten, was de eerste reactie van de man aan het loket ook dat ik geen nieuw rijbewijs zou kunnen krijgen. Maar na wat aandringen, wilde hij wel even naar mijn papieren kijken en mijn dossier op de server opzoeken. Gelukkig had ik net op tijd mijn paspoort teruggekregen van het Nederlandse consulaat, anders had ik een probleem gehad.


Ik bleek toch in aanmerking te komen voor een nieuwe rijbewijs. Pfew! Ik krijg er nu een die voor twee jaar geldig is. Maar wanneer komt die Green Card nou eindelijk eens?! Volgens de advocaat kan ie elk moment op de mat vallen... maar dat is nu al vijf maanden het geval.

donderdag, oktober 02, 2008

Nieuw paspoort

Mijn nieuwe paspoort is binnen. Het werd in een FedEx envelop op kantoor bezorgd, zoals ik had verzocht. Da's nog best snel gegaan, en in de beloofde twee tot drie weken. Mijn oude paspoort was afgegeven door de burgermeester van Amsterdam, mijn nieuwe door de Consul-Generaal te Los Angeles. Daar moet ik het de komende vijf jaar mee doen.